Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Find the Right Bike for Your Lifestyle
woman on a city Bike
woman on a city bike

VIND DE JUISTE FIETS VOOR JOUW LIFESTYLE

Welke fiets past bij jou? Lees verder!

Wat is jouw lifestyle - hoe wil je jouw nieuwe fiets gebruiken?

Wij helpen je de fiets te vinden die het beste bij jouw lifestyle past! Hiervoor moet je je afvragen waar je je fiets precies voor wilt gebruiken? Wil je dat hij een praktische metgezel is voor je dagelijkse ritten en je helpt om dingen te vervoeren? Ben je op zoek naar sportieve afwisseling en verken je graag je omgeving samen met vrienden of alleen? Of is het belangrijker voor jou dat je met een fiets topprestaties kunt bereiken?

Fietstypes op een rijtje

Een breed stuur, smalle banden, met of zonder motor - de grote verscheidenheid aan fietstypes heeft altijd veel mensen gefascineerd. Tegenwoordig is het aanbod van fietstypes voor verschillende gebruiksgebieden groot en rijst al snel de vraag: welke fiets past bij mij?

Woman on a City bike cycling through the city

Stadsfietsen

Met of zonder motor, stadsfietsen passen perfect bij je behoeften in de stadsjungle en zijn daarom de ideale mobiliteitsoplossing om je gezond en zelfstandig door de stad te verplaatsen.

Man and woman on trekking bikes

Trekkingfietsen

Trekkingfietsen zijn echte allrounders en worden door het motorvermogen nog veelzijdiger. Weg, bospad of grindpad - met een trekkingfiets kun je zowel lange of bergachtige tochten als alledaagse boodschappen probleemloos aan.

Man and woman on gravel bikes in a wood

Gravelfietsen

Waar de weg ophoudt, begint pas de pret voor een gravelfietser. Gravelfietsen zijn geschikt voor gematigd terrein, maar ook voor de weg. Dus of het nu gaat om sportieve rondjes na het werk of om maximale flexibiliteit in het dagelijks leven, dit type fiets is de perfecte keuze.

group of road cyclists

Racefietsen

De racefiets staat voor puristisch design en sportief fietsen op het asfalt en nodigt al snel uit tot het achtervolgen van records dankzij zijn bijzonder goede roleigenschappen. Met de elektrische versie vlieg je moeiteloos over de weg, zelfs bergop.

Woman and man mountainbiking with e-mtbs

Mountainbikes

De MTB is geschikt voor bijna elke ondergrond en kan je alles bieden van ontspannen off-road rijplezier tot 100% actie op de trails in ruw terrein. Ook e-MTB's zijn geen zeldzaamheid meer. Zelfs professionele mountainbikers zeggen: puur rijplezier!

young girl on a children bike

Kinderfietsen

Van de eerste pogingen op een loopfiets tot een fietsvakantie met het gezin - samen op twee wielen rijden brengt vreugde en plezier! Daarom vind je in ons gevarieerde aanbod alles wat het hart van een kleine fietser begeert, van loopfietsen tot klassieke kinderfietsen en MTB's voor kinderen.

Past een e-bike bij jou?

In tegenstelling tot de klassieke fiets is een elektrische fiets of e-bike uitgerust met een elektromotor die de trapkracht van de berijder ondersteunt. Veel elektrische fietsen zijn op het eerste gezicht niet als zodanig herkenbaar omdat de motoren en accu's onopvallend zijn ondergebracht, bijvoorbeeld in het frame. Je voorkeuren en eisen aan het terrein bepalen dan ook de keuze van de e-bike. Net als bij de klassieke fiets zijn er namelijk ook verschillende soorten elektrische fietsen. De meest voorkomende vertegenwoordigers zijn comfortabele stadsfietsen, krachtige trekking- of toerfietsen en sportieve e-mountainbikes. Maar ook e-racefietsen of e-lastfietsen worden steeds populairder. 

E-bikes zijn ideaal voor mensen die graag veel fietsen. Ze zijn geschikt voor woon-werkverkeer als alternatief voor de auto, voor lange fietstochten met veel bagage of zelfs voor langere afstanden met een helling.

Wat is jouw lifestyle - hoe wil je jouw nieuwe fiets gebruiken?

Een goed fietsadvies heeft vaak het doel, het toekomstige toepassingsgebied te definiëren. Wij van BIKE24 willen nog een stukje verder gaan en je helpen, de fietstypes te vinden die het beste bij jouw levensstijl passen. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring op het gebied van fietsadvies en natuurlijk de passie voor fietsen hebben wij de drie volgende fietsstijlen gedefinieerd.

Steeds meer mensen willen een duurzame levensstijl leiden. Bij hun zoektocht naar een milieuvriendelijke manier om tijdens het alledaagse leven van A naar B te gaan, kiezen zij vaak en graag voor de fiets. Als jij je precies hiermee kunt identificeren, ben jij waarschijnlijk een op duurzaamheid georiënteerde alledaagse- en toerfietser. Veelzijdige fiets- en e-bike types zoals trekking- en city-fietsen of bakfietsen zijn voor jou bijzonder interessant. 

Quality time zonder sportief bezig te zijn is een no-go? Je houdt ervan, je omgeving samen met vrienden of ook een keer alleen te ontdekken, waarbij ook een snufje spanning af en toe niet mag ontbreken? Dan is het goed mogelijk dat je een geambitieerde vrijetijdsfietser bent en een krachtige fiets voor een stressvrije compensatie zoekt. MTBs, cross- en racefietsen evenals fitness- en gravel bikes, maar ook met e-power, zijn een goede startkeuze.

Als je meer dan 10.000 km per jaar fietst en regelmatig deelneemt aan wedstrijden, is dat zo'n beetje de lifestyle van een prestatiesporter. Bovendien is het voor fietsers van dit kaliber gangbaar, systematisch de eigen prestaties te willen verbeteren. De meeste atleten hechten weliswaar ook waarde aan het uiterlijk van de fiets, maar de prestaties staan hierbij op de eerste plek.

Waar moet je op letten voordat je een fiets koopt?

Nu je de vraag hebt beantwoord welk fietstype voor jou geschikt is, zijn er enkele algemene vragen die je als richtlijn kunnen dienen:

 • Klassieke fiets of e-bike? 
 • Welk budget heb je voor je nieuwe fiets? 
 • Wat is de juiste framemaat?
 • Welke uitrusting is voor jou relevant?

In onze koopgids helpen we je de antwoorden op deze vragen te vinden.

Mevrouw met City E-Bike

Elli

"Wanneer anderen nog in de file staan, ben ik er al. Ik gebruik mijn e-bike graag in de stad voor alle ritten. Of ik nu naar mijn werk ga, boodschappen doe of afspreek met vrienden - ik zit bijna altijd op de fiets."

Mannen voor mountainbiken

Thomas

"Ik rijd vaak op mijn Norco mountainbike in het Wachwitz Höhenpark. Voor mij telt vooral het plezier met vrienden, de adrenaline en de pijnlijke spieren de volgende dag - dan was het namelijk een goede middag."

Man op Trekkingbike

Tobias

"Ik stap graag 's morgens als eerste op de fiets om naar mijn werk te rijden. Ik gebruik mijn trekkingfiets vooral daarvoor en voor fietstochten. Fietsen geeft me de balans die ik nodig heb in het dagelijks leven."

Meisje op kinderfiets

Marie

„Omdat mijn oude fiets in de winter te klein werd, mocht ik een nieuwe uitzoeken. Papa bestelt meestal bij BIKE24 en gelukkig hadden ze er eentje in mijn lievelingskleur, paars. Hij heeft ook versnellingen.“

Stilleven van een grindfiets in het bos

Schrijf je eigen verhaal …

... en gebruik #MyBIKE24 om je fietsverhaal met ons te delen. Post gewoon jezelf met je nieuwe fiets van BIKE24 op Instagram en met een beetje geluk wordt jouw verhaal hier gepubliceerd.

Zo werkt het bestellen van een fiets bij BIKE24

Embed YouTube video

1. Bestel jouw nieuwe bike

Je droomfiets met slechts een paar klikken: kies de juiste framemaat, voer je gegevens in, kies de betaalmethode, bevestig, klaar!

2. We verzenden het voorgemonteerd

Voor een snelle levering en een fiets die bijna rijklaar is, wordt elke fiets uitgebreid voorgemonteerd en pas daarna opgeborgen.

3. Spreek leveringsdatum af & monteer

Onze transporteur levert op de datum van je keuze. En met onze handleiding is de uiteindelijke montage in een paar stappen gedaan.

Veelgestelde vragen over de online aankoop van een fiets

 • Welke fietsmaat heb ik nodig?

  Arrow down
 • Kan ik een fiets ook retourneren?

  Arrow down
 • Welke betaalmethoden zijn er?

  Arrow down
 • Hoe komt de fiets bij mij?

  Arrow down
 • Wat zijn de verzendkosten voor een fiets?

  Arrow down

Wil je meer weten over onze diensten?

Man and woman cycling through the city