Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Vloerpompen voor fietsen - gemakkelijk banden oppompen

Van dagelijks woon-werkverkeer tot regelmatige deelname aan amateurfietswedstrijden - de juiste bandenspanning is in elke situatie cruciaal voor performance, comfort en veiligheid. Een goede fietspomp zou daarom deel moeten uitmaken van je basisuitrusting. Hij is veel stabieler dan de klassieke handpomp, gemakkelijker te gebruiken en veel krachtiger. Maar welke vloerpomp is de juiste voor jouw behoeften? Hier kom je te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Fiets vloerpompen – minimale krachtsinspanning, maximale prestaties

Het oppompen van een fietsband kan een hele klus zijn, vooral als je een handpomp gebruikt. Veel gemakkelijker wordt het met een vloerpomp. Hij heeft een stabiele basis, die je kunt gebruiken om dit type luchtpomp met je voeten te fixeren. Een grotere, langwerpige pompcilinder zorgt voor een lange slag en een groot luchtvolume. Verder is er een slang met een ventielbevestiging, die je aan het ventiel kunt vastklemmen. Een manometer, die de luchtdruk duidelijk weergeeft in bar of psi, maakt de typische set-up van de vloerpomp compleet. Met een vloerpomp fiets krijg je dus een hoge en nauwkeurig instelbare pompcapaciteit, in combinatie met een eenvoudige bediening.

Met hun vele features zijn vloerpompen in zekere zin de luxemodellen onder de fietspompen. Dit geldt des te meer, omdat ze verkrijgbaar zijn in een groot aantal uitvoeringen - perfect afgestemd op het beoogde gebruik. Voor een 29-inch-mountainbike worden modellen met een dikkere cilinder aanbevolen, voor een groot volume per slag. Voor racefietsen daarentegen is een dunnere cilinder geschikter. Dit ontwerp genereer je hoge druk door relatief eenvoudig pompen. De meeste modellen hebben ook een ventielkop die geschikt is voor alle ventielsoorten. Sommige varianten hebben slechts één opening, die geschikt is voor elk ventiel. Andere pompkoppen hebben meerdere openingen, die je via een hendel moet selecteren om bij het ventiel te passen. Wat de drukaanduiding betreft, zijn pompen met een hoger aangebrachte manometer veel gemakkelijker te hanteren bij dagelijks gebruik in de werkplaats. De schaalverdeling, die meestal is onderverdeeld in bar en psi, is zo gemakkelijker af te lezen.

Fiets vloerpompen - modellen voor fietsen op een rij

Het verschil tussen vloerpompen voor mountainbikes en voor racefietsen laat zien, hoe verschillend de modellen op de markt kunnen zijn. In de volgende tabel vind je meer details:

Soort pomp Ontwerp Drukbereik (in bar) Drukbereik (in psi)
Allround-vloerpomp dunne cilinder 5-8 73-116
Racefietsvloerpomp (hoge druk) zeer dunne cilinder 6-10 87-145
MTB-vloerpomp (groot volume) dikke cilinder 2-4 29-58

 

De tubeless-vloerpomp – perfect voor het oppompen van je tubeless-setup

Een variant op de klassieke voet fietspomp is de tubeless-pomp. Met de komst van tubeless-banden is dit de laatste jaren een "must-have" geworden. De reden: tubeless-banden hebben een sterke luchtstroom nodig om snel genoeg lucht in de band te krijgen, zodat de hiel van de band in de velg drukt en hem afsluit. De speciale pompen hebben daarom een hogedrukcilinder. Deze is rechtstreeks in de vloerpomp geïntegreerd of wordt apart met de hoofdpomp gevuld - en kan dan snel in de band worden leeggelaten. Praktisch: je kunt zo'n tubeless-vloerpomp gebruiken als een normale standaard luchtpomp.

Fietsvloerpomp online kopen – onze aankooptips

Ben je van plan om een nieuwe fietspomp te kopen? Hierop moet je letten bij de aankoop:

  • gebruiksgebied: Voor welk type fiets wil je de vloerpomp gebruiken?
  • luchtdruk: Welke luchtdruk wil je genereren met de vloerpomp?
  • type ventiel: Op welke ventielen moet de vloerpomp passen?
  • details: Zijn speciale details, zoals in- en uitklapbare voetjes of een gemakkelijk af te lezen manometer, belangrijk voor je?
  • tubeless: Heb je een speciale vloerpomp nodig voor tubeless-banden?
  • prijs: Goedkopere modellen kunnen voldoende zijn voor incidentele ritten. Als je regelmatig fietst of speciale eisen hebt, is het de moeite waard om te investeren in een pomp van hogere kwaliteit.

Het kiezen van de juiste vloerpomp hangt dus af van fietstype, fietsbanden, vereiste luchtdruk en persoonlijke behoeften. Als je je nieuwe vloerpomp bij ons koopt, profiteer je in ieder geval van een groot assortiment. Hiertoe behoren tal van topmerken zoals Lezyne, SKS en Topeak. Praktisch: in onze online-shop vind je ook andere pompen, zoals patroonpompen, en andere accessoires voor buiten- en binnenbanden.