Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

POC helmen, brillen & bescherming - veiligheid & stijl voor MTB & racefiets

POC is een Zweeds bedrijf met als missie, het minimaliseren van de gevolgen van ongevallen voor gravity-atleten. Het bedrijf werd in 2005 in Stockholm opgericht en heeft zijn wortels in de skisport. Sindsdien heeft POC zich op vele manieren ontplooid. POC-helmen en POC-protectoren genieten een internationale reputatie op het gebied van veiligheid, innovatie en design. Daarnaast zettenPOC-brillen en de functionele POC-kleding maatstaven op het gebied van innovatie en style.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

POC fietshelmen – één merk, één missie: levens beschermen & gevolgen van ongevallen minimaliseren

POC werd in 2005 opgericht door Stefan Ytterborn en richtte zich aanvankelijk op de ski-race-markt. De concepten, technologieën en materialen voor de nieuwe POC-helmen en POC-protectoren werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met het POC-lab. Het wetenschappelijke forum zorgt ervoor, dat POC-beschermingsmiddelen zoals POC-kniebeschermers en POC-rugbeschermers tot de meest geavanceerde producten op de markt behoren.

Toen de Amerikaanse atlete Julia Mancuso goud won op de reuzenslalom tijdens de Olympische Winterspelen van 2006, gingen de foto's van haar, waarop ze een POC fietshelm en POC-zonnebril droeg, de hele wereld over. Sindsdien heeft het merk zich ook gevestigd op de wielermarkt en is het sinds 2014 de officiële leverancier van de UCI World Tour Teams EF Education-EasyPost. 

POC helm, bril & protectoren - veiligheid & style voor MTB & road

POC protectoren & helmen – je betrouwbare veiligheidsuitrusting voor nieuwe toptijden

POC is ongetwijfeld een referentie als het gaat om hoogwaardige POC-helmen voor MTB en racefietsen. Om het hoogste niveau van veiligheid, comfort en performance te garanderen, zijn POC-fietshelmen en POC-kinderhelmen ontwikkeld, met het oog op het samenspel van alle materialen en features. Of het nu gaat om POC-fietshelmen voor dames, POC-fietshelmen voor heren of POC-fietsbrillen, het POC-team vertrouwt altijd op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en de praktijkervaring van fietsprofessionals. Zo zijn de POC-racefietshelmen uit de Ventral-serie ontworpen voor absolute lichtheid en aerodynamica, zonder in te leveren op veiligheid. Bij de POC-MTB-helmen uit de series Kortal, Tectal en Coron daarentegen staan robuustheid en polstering meer centraal, om in te spelen op de speciale belastingen van agressief trail-rijden en enduro-afdalingen.  

Laten we onszelf niet voor de gek houden: iedereen valt. Zelfs de besten vallen keer op keer. Het gaat erom, weer verder te fietsen. Om dat mogelijk te maken, heeft POC de collectie VPD (Visco-elastisch Polymer Dough) ontwikkeld. De POC-beschermers van de VPD-serie bestaat uit:

  • POC elleboogbeschermers
  • POC kniebeschermers
  • POC rugbeschermer & borstbeschermer
  • POC protector-jack & protector-vest
  • POC protector-shirt & -short
  • POC protector-rugzak

Voor de POC-herenfietshelmen, -damesfietshelmen en -kinderhelmen heeft POC de SPIN-technologie geïntroduceerd. Gepatenteerde SPIN-pads absorberen effectief de energie die op de hersenen werkt bij een schuine impact.

POC zonnebrillen & kleding voor racefiets & gravel-bike

Van het gerichte gebruik van textiel, via technische materialen tot de pasvorm - POC-wielerkleding voor dames en heren blijft nieuwe wegen inslaan op het gebied van functionaliteit en innovatie.

De wielrenkledingcollectie bestaat uit de Raceday-lijn: compromisloze high-performance-kleding van POC voor wedstrijdgebruik, gemaakt van aerodynamische materialen die de luchtstroom optimaliseren op belangrijke zones zoals armen, schouders, benen en rug.

POC-kleding voor training op de weg biedt de AVIP-lijn (Attention, Visibility, Interaction and Protection). De naam zegt het al: de jerseys, koersbroeken, fietsjacks en handschoenen van POC zijn voorzien van strategisch geplaatste ceramic prints, die een hoge bescherming bieden tegen schaafwonden bij een val.

We bieden ook een breed assortiment POC-zonnebrillen, zodat je bij elke training of wedstrijd de juiste POC-fietsbril bij de hand hebt.

POC helm, bril & protectoren - veiligheid & style voor MTB & road

POC brillen & mountainbike-kleding

Ook de MTB-collectie van POC biedt je de juiste POC-broeken, -shirts en -jacks, voor elk specifiek gebruiksgebied. Voor wedstrijden staat de Raceday-lijn met lichte, elastische en zeer goed ademende materialen bovenaan, dankzij de nauwkeurige pasvorm en geavanceerde aerodynamische stoffen.
Daarnaast komt de Resistance-lijn van POC met nieuwe materialen en technologieën voor meer veiligheid op het parcours. Hier worden beproefde materialen zoals Cordura en Kevlar gebruikt.
De Essentials-lijn rondt zowel het road-bike- als het MTB-portfolio af met POC-fietskleding voor mannen en vrouwen, die geschikt is voor dagelijks gebruik.