Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Hartslagmeter, fitnesshorloge, GPS-smartwatch, sporthorloge – effectievere training, actiever leven

Het toepassingsgebied van sport- en fitnesshorloges is net zo divers als de sportieve activiteiten zelf. Of het nu gaat om trainingen of wedstrijden – dankzij hun brede scala aan toepassingen zijn de kleine begeleiders voor je pols een onmisbaar gadget. Je kunt ze gebruiken om je training te controleren en prestaties te meten of te optimaliseren met de gegevens die je verzamelt. Of je gebruikt een fitnessarmband om ook tijdens je kantoorbaan eraan herinnerd te worden dat je je regelmatig moet bewegen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Hoe kies ik het juiste apparaat voor mij?

Kiezen tussen hartslagmeter, fitnesstracker, smartwatch en multisport horloge is niet altijd makkelijk. Met dit overzicht wordt het makkelijker om de juiste wearable voor jou te vinden:

Hartslaghorloges: ze meten je hartslag en houden de tijd bij, waardoor je als beginner al een gerichte training krijgt.

Fitnesstrackers: ze worden ook wel “Activity Tracker” genoemd en zijn perfect voor dagelijks gebruik. Je draagt de wearable 24 uur per dag om je pols, waarbij hij je stappen en het calorieverbruik meet en je slaap kan analyseren.

Hybride smartwatches: met zulke apparaten track je samen met je smartphone en geschikte apps je sportieve activiteiten en stuurt jouw trainingsplannen. Je kunt het horloge ook gebruiken om muziek af te spelen en telefoongesprekken te beantwoorden.

Multisport-GPS-horloges: Ze zijn de perfecte high-end begeleiders voor professionals en outdoor avonturiers. Ze zijn robuust, waterdicht en duurzaam. Zo'n horloge biedt je niet alleen uitgebreide fitnessgegevens, maar ook functies zoals kompas, hoogtemeter en natuurlijk uiterst nauwkeurige positionering via satellieten (GPS, GLONASS of Galileo), afhankelijk van het model.

In de volgende gedeelten stellen we je de afzonderlijke productvarianten van wearables nog eens uitgebreider voor en bespreken specifieke kenmerken en functies. Hier is vooral het gebruiksdoel, de hardware, het gewicht en natuurlijk ook jouw persoonlijke ontwerpsmaak doorslaggevend.

Hartslaghorloges en hartslagmeters – doelgericht je grenzen opzoeken

Pure hartslagmeters leveren precies wat de naam belooft: de ECG-nauwkeurige hartslagmeting. Dit helpt je, in combinatie met de stopwatch functie, je prestaties te analyseren en te optimaliseren. De hartslag wordt gewoonlijk gemeten aan de pols, maar modellen die een borstband gebruiken om de hartslag te meten, zijn nog nauwkeuriger.

Bovendien vind je bij ons toebehoor voor hartslaghorloges borstbanden met hartslagsensor, die je via Bluetooth of ANT+ kunt verbinden met je smartphone of een sporthorloge.

Geavanceerde hartslagmeter-modellen bieden je ook gegevens over je calorieverbruik of de kwaliteit van je slaap – ja, je hebt het goed gehoord! Hiervoor wordt bijvoorbeeld de mate van nachtelijke rust of rusteloosheid gebruikt, die wordt vastgesteld door middel van een acceleratiesensor. Op dit punt zijn de overgangen naar het sporthorloge vloeiend.

Fit en gemotiveerd dankzij fitness horloges voor vrouwen en mannen

Fitnesstrackers motiveren je om genoeg te bewegen in het dagelijks leven. De kleine wearables kunnen je ondersteunen door …

... stappen, calorieën en zelfs beklommen trappen te tellen.

… bewegingen en diverse activiteiten zoals wandelen, hardlopen of fietsen te herkennen en de afgelegde afstanden bij te houden.

… je hartslag in rust en slaapfasen te meten.

Hieruit kunnen de fitnesshorloges informatie over je algemene gezondheid afleiden en je aanmoedigen om bijvoorbeeld met korte meldingen weer op te staan van het bureau en een paar stappen te wandelen. Bovendien hebben ze, afhankelijk van het model, handige features zoals verwisselbare polsbandjes, brede connectiviteit via GPS, Wi-Fi, Bluetooth en/of NFC, en aangepaste apps voor je smartphone.

GPS-smartwatches en sporthorloges – slimme coaches om de pols

Dankzij de gegevens die door een sporthorloge worden verzameld, kunnen vitale waarden worden gemeten en kunnen risico's in een vroeg stadium worden geïdentificeerd. Beginners vermijden zo typische beginnersfouten als te veel energie erin steken, terwijl de professionals hun trainingsprogramma nauwkeuriger kunnen aanpassen. Gewoonlijk kun je een verschil maken tussen drie categorieën producten:

eenvoudige sporthorloges combineren hartslagmeter en fitnesstracker, en gebruiken GPS om afstand, snelheid en tempo te meten, zoals tijdens het hardlopen.

sporthorloges uit de middenklasse en GPS-smartwatches zijn de moeite waard om je prestaties in een bepaalde sport te beoordelen. Deze sporthorloges voor vrouwen en mannen ondersteunen de bewegingsprofielen van verschillende sporten en kunnen bewegingsrichting en snelheid meten met behulp van een gyroscoop en acceleratiesensor. Naast het opstellen van doelgerichte trainingsplannen bieden ze ook fitnesstests, herstelanalyses en uitgebreide gegevensanalyse via verschillende apps. Hierbij hoef je het niet per sé te doen zonder de functies van een smartwatch. Als een combinatie van sporthorloge en smartwatch bieden veel modellen een aantrekkelijk compromis van chic design en slimme functies, zoals muziek streamen of contactloze betaling via NFC-chip.

High-end GPS multisport-horloges zijn echte allrounders voor professionals, outdoor freaks en ambitieuze atleten. Ze maken het mogelijk om wetenschappelijke sportgegevens zoals zuurstofabsorptiecapaciteit (VO2max) of zuurstofsaturatie te registreren en maken zo concurrentievoorspellingen mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende activiteitenprofielen – bijvoorbeeld voor krachttraining, yoga of voor triatleten in koppeltraining. Voor outdoor liefhebbers bieden de high-end sporthorloges routeplanning, (offline-)kaarten, track-back, kompas, weersvoorspelling en barometer. Zwemmers meten bijvoorbeeld hun efficiëntie in het water met de SWOLF-waarde – zelfs bij verschillende zwemstijlen. High-end sporthorloges maken ook indruk met hun extreem lange accuduur met verschillende energiebesparende modi, hoge waterbestendigheid en onbreekbare verwerking.