Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT Sports - sportartikelen met Zwitserse expertise

SCOTT Sports is een echt Zwitsers bedrijf met een lange traditie in de productie van professionele sportuitrusting. De leverancier ontwikkelt al sinds 1958 een schat aan verschillende outdoorcomponenten, van fietsen tot skistokken. Oprichter Ed Scott, een ingenieur en professioneel skiër, hechtte toen al veel waarde aan de beste productkwaliteit. De fietsuitrusting van het merk is bijzonder populair.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De SCOTT fiets als professionele fiets

Nadat SCOTT Sports aanvankelijk een revolutie teweeg had gebracht in het skiën met innovaties als de aluminium skistok, richtte het bedrijf zich steeds meer op de motor- en fietssport. Sindsdien zijn SCOTT-fietsen niet minder toonaangevend geweest bij de ontwikkeling van nieuwe modellen dan de skistokken van het merk zelf. Of het nu gaat om SCOTT-mountainbikes, SCOTT-elektrische-fietsen, SCOTT-racefietsen of speciale fietsuitrustingen zoals SCOTT-racefietsschoenen - de fabrikant zet al meer dan een halve eeuw de toon als topontwikkelaar in de wielersport.

SCOTT mountainbikes

Geïnspireerd door hun eigen motorcrossbedrijf in de jaren zeventig, richtte SCOTT zich vanaf 1989 op fietsen of beter gezegd mountainbikes. Er werd onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van aerodynamische fietssturen en veringen. Ze moeten de SCOTT-mountainbike meer weerstand geven en de fietser meer controle over de fiets in open terrein. De fabrikant heeft ook voortdurend de verbetering van specifieke veringstechnieken doorgevoerd, zoals in de SCOTT-hardtail of de SCOTT-fully. De ontwikkeling richtte zich ook op de productie van verschillende soorten mountainbikes voor specifiek terrein, wat resulteerde in de volgende productcategorieën: 

Cross Country − Het hele land door met de mountainbike? Dankzij comfortabele modellen als de SCOTT Spark RC en de SCOTT Scale RC is dat geen probleem. De fietsen worden soms zelfs als racefiets gebruikt door professionele wielrenners die er al wereldbekers en kampioenschappen op hebben gewonnen. 

Downhill - de klassieke crossmotor voor freeriders en downhillers. Als je op je SCOTT-fiets over heuvel en dal wilt trekken, zijn SCOTT-downhillfietsen zoals de SCOTT Gambler en SCOTT Voltage YZ precies wat je nodig hebt. Bijzonder moeilijke en modderige paden en onbegaanbare ravijnen kunnen met deze mountainbikes met succes worden bedwongen. 

Enduro - Met SCOTT Enduro-mountainbikes kun je de moeilijke beklimmingen van bergpassen aan. De beste fiets voor dit doel is de SCOTT Ransom, waarmee je zelfs op steile beklimmingen moeiteloos vol gas kunt gaan. 

Trail - Trailfietsen moeten zich vooral bewijzen tijdens bergop- en bergafwaartse ritten. De SCOTT Genius en de SCOTT Spark zijn optimaal ontworpen voor deze specifieke route. 

Sport - SCOTT-fietsen voor sporttraining komen perfect tot hun recht in modellen als de Aspect of de racefietsen SCOTT Speedster en SCOTT Addict. Daarmee kun je naar hartenlust fietsen en met dynamisch trappen iets goeds voor je lichaam doen. 

Trouwens: de fabrikant heeft ook iets bedacht voor de speciale behoeften van vrouwen in de SCOTT MTB-productie. De SCOTT Contessa-modellenreeks biedt een vrouwenversie voor elk van de bovenstaande eisen. Voor jonge fietsers wordt ook een SCOTT-kinderfiets aanbevolen, zoals de SCOTT 24 inch of de SCOTT 20 inch van de Scale-serie.

SCOTT bikes – vind de juiste fiets voor jouw avontuur!

SCOTT e-mountainbike

De nieuwste innovatie van de fabrikant zijn de SCOTT E-MTB's. Hiertoe behoren verschillende mountainbikemodellen met elektrische aandrijving. De meeste zijn elektrisch aangedreven versies van de standaardserie, die verkrijgbaar zijn als SCOTT e-bike fully of hardtail. Als je tijdens je fietstocht graag een pedaalpauze wilt nemen, doe je er zeker goed aan te kiezen voor een elektrische fiets van SCOTT.

SCOTT schoenen en helmen als fietsaccessoires

Passende accessoires voor je SCOTT fiets zijn verkrijgbaar dankzij SCOTT helmen, SCOTT MTB schoenen en een breed assortiment kleding, brillen en rugzakken voor je volgende mountainbiketocht. Alle producten in het SCOTT fietsaccessoires assortiment zijn speciaal afgestemd op de eisen van fietsers en beloven dus maximaal comfort.

SCOTT schoenen en helmen - omdat je van fietsen houdt