Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Fietsendragers & co. - transportoplossingen voor fietsen in één oogopslag

Wil je je fiets meenemen op je volgende vakantie? En wil je dat zo ongecompliceerd en veilig mogelijk doen? Dat kan dan al snel een uitdaging worden - vooral als je met meerdere fietsen op reis gaat. Clevere oplossingen voor fietsvervoer kunnen helpen. Het maakt niet uit of je met de auto, de trein of het vliegtuig reist: op deze pagina leggen we uit welke mogelijkheden je hebt om je fiets te vervoeren. Ook geven wij je waardevolle tips waar je op moet letten bij het vervoer van je fiets. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Fietstransport - maar hoe?

De vlucht naar het wintertrainingskamp in het zuiden, de treinreis richting fietsvakantie of gewoon de reis met de auto naar het dichtstbijzijnde bikepark - er zijn vele redenen om een fiets te vervoeren.
Maar het maakt niet uit waar je naartoe gaat: fietsvervoer kan al snel een uitdaging worden - vooral als er weinig ruimte is of als het meenemen van fietsen aan bepaalde regels gebonden is. Niet elk bagageruim heeft immers plaats voor één of zelfs meerdere fietsen. Veel treinmaatschappijen staan alleen toe dat tweewielers worden meegenomen in zogenaamde transporttassen. En bij vliegreizen moet je fiets zo goed en veilig verpakt zijn, dat hij zowel voldoet aan de richtlijnen van de betreffende luchtvaartmaatschappij alsook zonder schade zijn bestemming bereikt. Kortom: in veel gevallen moet je je fiets veilig kunnen stallen om hem van A naar B te vervoeren. Dit is precies waar oplossingen voor fietsvervoer om de hoek komen kijken.

Het is dan ook geen toeval, dat er in de loop der tijd tal van slimme fietsaccessoires zijn ontwikkeld voor het vervoer van fietsen. Zo zijn er speciale fietsendragers voor vervoer binnen of aan de buitenkant van de auto, die je ofwel op het dak ofwel op de achterklep kunt monteren. Voor het meenemen van de fiets in de trein worden transporttassen gebruikt, die de fiets beschermen en waarvan de afmetingen voldoen aan de regels van de treinexploitanten. En voor veilig fietsvervoer per vliegtuig zijn hardschalen fietskoffers of speciaal gevoerde transporttassen het alternatief bij uitstek. Hieronder stellen wij de verschillende oplossingen voor fietsbagage in detail voor.

Fietsen vervoeren in de auto - het beste met een fietsendrager

De ruimte in de auto is beperkt. Er moet dus een andere vervoersoplossing worden gevonden. Zogenaamde fietsendragers voor de auto kunnen dan uitkomst bieden. Op zo'n drager kunnen maximaal vier fietsen worden bevestigd. Dit maakt spontane uitstapjes met de hele familie of vrienden altijd mogelijk. Voor het vervoer van fietsen met de auto kun je in principe kiezen tussen fietsendragers voor op de trekhaak, fietsendragers voor aan de achterkant of fietsendragers voor op het dak - allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

Hier vind je onze productselectie op het gebied van fietsendragers, inclusief veel uitleg over de respectievelijke modeltypes en de verschillen.

Je fiets meenemen in de trein - het beste met fietstransporttassen

Voor treinreizigers zijn fietstransporttassen en beschermhoezen een echte aanrader. Dit zijn tassen waarin je een fiets kunt opbergen. Meestal moet je de voor- en achterwielen verwijderen, wat twee voordelen heeft: enerzijds maakt het de fiets compacter, zodat de afmetingen voldoen aan de eisen van de meeste treinexploitanten. Anderzijds maakt de tas het vervoer gemakkelijker. Dergelijke beschermende tassen zijn overigens niet alleen nuttig voor treinreizen: veel fietsers zweren ook bij zulke tassen voor vervoer in de auto. Ook worden ze vaak gebruikt om de fiets in de winter te stallen.

Fietstransport in het vliegtuig - het beste met een fietskoffer

Wil je je fiets meenemen in het vliegtuig, dan is de fietskoffer het vervoermiddel bij uitstek. Deze hardschalen koffers zijn zo gebouwd, dat je een fiets samen met de wielen (meestal verwijderd en aan de zijkant naast het frame geplaatst) veilig kunt opbergen. De fiets is zo beschermd tijdens het in- en uitladen en wordt niet geplet door andere bagage tijdens de vlucht. Naast dergelijke koffers bestaan er ook speciale fietstassen voor luchttransport. Deze tassen zijn bijzonder goed gewatteerd en hebben meestal een stabiliserend frame aan de binnenkant.

Wieltassen en co. - andere accessoires voor fietsvervoer

In de auto, in de trein of in het vliegtuig - bij het vervoer van hun fiets zweren veel fietsers bij zogenaamde wieltassen. Dit zijn ronde, meestal gevoerde, tassen met een handvat, die bedoeld zijn voor het vervoer van wielen. Ze bieden extra bescherming en zijn daarom bijzonder geschikt als je een dure carbon wielset moet vervoeren. Ook beschermende dekzeilen - bijvoorbeeld voor vervoer op de fietsendrager van een auto - worden vaak gebruikt.

Fietstransport - samenvatting

Afhankelijk van het vervoermiddel zijn er verschillende methoden om je fiets te vervoeren. Voor auto's zijn er speciale draagsystemen, terwijl voor treinen en vliegtuigen fietstransporttassen en fietskoffers de eerste keuze zijn. De keuze van het juiste transportsysteem hangt niet alleen af van het vervoermiddel, maar ook van het type fiets. Bekijk ons assortiment bij BIKE24 en ontdek welk fietstransportsysteem voor jou de juiste is.