Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

E-bike-fully's - de e-mountainbikes voor extra rijplezier off-road

E-bike-fully's zijn de wilde versie van de e-mountainbike. Met hun krachtige motoren en volledige vering voor en achter zijn ze krachtig en veelzijdig - waardoor ze perfect geschikt zijn voor de meest veeleisende trails. Als je dus op zoek bent naar een e-mountainbike die ook goed uit de voeten kan op moeilijke off-road-tochten, dan is een e-bike-fully iets voor jou. Hieronder hebben we voor jou samengevat waar het op aankomt bij e-MTB-fully's. Je vindt er ook waardevolle tips voor de aankoop van jouw volgende volledig geveerde e-mountainbike. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

E-bike-fully - de wilde versie van de e-mountainbike

Van het doorkruisen van de Alpen tot een leuke off-road-rit in het weekend - e-mountainbikes bieden ongelooflijk veel plezier. E-bikes MTB-fully's zorgen daarbij voor een extra portie rijplezier. Vooral als je onder je noppenbanden graag meer uitdagende trails wilt voelen. Dankzij hun vering voor en achter, hun robuuste uitrusting en de aandrijfkracht van hun elektromotor zijn ze perfect voorbereid op de omstandigheden van moeilijk terrein. Maar niet alleen voor zware trails is een elektrische mountainbike fully ideaal. Hij is ook een goede keuze voor lange tochten over heuvels en dalen, want met volledige vering kom je zelfs in het hooggebergte goed vooruit.

In principe zijn e-MTB-fully's de volledig geveerde versie van de klassieke e-MTB-hardtail. Deze laatste heeft alleen vering op de voorvork. Tegelijkertijd zijn e-MTB-fully's de e-bike-versie van klassieke mountainbike-fully's. E-MTB-fully's hebben dus twee verende elementen op de vork en op de achterdriehoek. Ze zijn ook uitgerust met een krachtige elektromotor, die ondersteuning biedt tot een snelheid van 25 kilometer per uur. De frames zijn doorgaans bijzonder massief ontworpen, om de nodige stabiliteit off-road te bieden. Een bijkomend handelsmerk zijn ook de speciale beschermkappen voor de kwetsbare aandrijving, die deze beschermen tegen vallende stenen en bij valpartijen.

Voor wie is het de moeite waard om een e-MTB-fully te kopen?

Met hun off-road-mogelijkheden zijn e-MTB-fullys geschikt voor iedereen die graag buiten de gebaande paden rijdt. Je hoeft geen trailprofessional te zijn om plezier te hebben van een e-mountainbike-fully. Ook als je gewoon graag in het bos rijdt en tijdens je tochten wel eens een wortelpad tegenkomt, biedt een e-fully je geheel nieuwe mogelijkheden. De voordelen van de e-MTB-fully's zijn ook merkbaar op eenvoudige gravel-paden, waar ze overtuigen door hun verend comfort. En last but not least zorgt de e-aandrijving voor die extra dosis plezier. Dankzij de elektrische ondersteuning kun je zelfs de zwaarste beklimmingen aan.

E-MTB-fully's in één oogopslag

 • E-MTB-fully's zijn de volledig geveerde versie van de e-MTB-hardtail.
 • De fietsen hebben een dempingselement op de vork en een dempingselement op de achterdriehoek.
 • Dit maakt ze geschikt voor bijzonder veeleisende trail-avonturen waarbij je extra demping nodig hebt.
 • Tegelijkertijd verhogen de e-fully's ook het comfort op makkelijke gravel-paden.
 • De doelgroep varieert van beginners die op zoek zijn naar een e-bike met off-road-capaciteiten tot trail-professionals die willen genieten van e-ondersteuning op hun avonturen.

De uitrusting en technologie van e-MTB-fully's in detail

Een nadere beschouwing van de uitrusting en techniek van e-MTB-fully's laat zien, hoe goed ze zijn ontworpen voor gebruik op zwaar terrein. Dat blijkt onder meer uit de verende vorken, die - afhankelijk van het model - tussen 120 en 250 mm veerweg hebben. Bij de demping wordt vooral gebruik gemaakt van luchtdempers. Deze zijn in het hogere prijssegment van mountainbikes gemeengoed geworden, omdat ze veel lichter zijn dan bijvoorbeeld stalen veerelementen.

Een ander kenmerk van fully's zijn de banden. Deze zijn aanzienlijk breder dan die van normale fietsen voor een goede grip off-road. Ze hebben ook een sterk noppenprofiel. De klassieke bandbreedte op een fully begint bij 2,35 inch. All-mountain-modellen hebben meestal wat smallere MTB-banden dan enduro-modellen. Deze kunnen rollen op banden met een breedte van 2,8 inch. Steeds meer bikers kiezen voor tubeless-banden, zonder binnenband. Vooral bij het doorkruisen van de Alpen zijn modellen met een binnenband echter vaak de betere keuze, zodat je op de berg niet hoeft te prutsen met afdichtmiddel.

Behalve robuuste banden zijn ook stevige MTB-wielen een must bij fully's. Daarom worden veel complete fietsmodellen meestal geleverd met brede en robuuste wielsets. Qua wielen zijn 29-inch-modellen tegenwoordig de maatstaf. Er zijn echter ook modellen met 27,5-inch-wielen. De 26-inch-maat, die lange tijd wijdverbreid was voor mountainbikes, wordt niet meer zo vaak aangeboden.

Krachtige MTB-remmen met grote remschijven zijn ook belangrijk voor fully's. Wij adviseren een combinatie van 200 mm voor en achter. In sommige gevallen kan 220 mm voor ook handig zijn.

Welke soorten e-MTB-fully's zijn er?

De verschillen in eigenschappen laten al zien, hoe verschillend e-MTB-fully's ontworpen kunnen worden. Dat blijkt ook uit het aantal modellen. Er zijn fully's voor elk doel - van instapmodellen voor eenvoudige tochten tot downhill-fietsen voor snelle afdalingen in het bikepark. De klassieke onderscheidende factor tussen de verschillende categorieën is de veerweg van de voorvork. Hieronder lichten we de belangrijkste categorieën e-MTB-fully's toe.

E-all-mountain-bike

De all-mountain-bike is de allrounder onder de e-MTB's. Dit betekent, dat hij geschikt is voor de meest uiteenlopende doeleinden. Hij wordt aangeboden in zowel hardtail- als fully-versie, waarbij de fully de klassieke variant is. Hij heeft een veerweg van 120 tot 160 mm bij de vork.

E-enduro-bike

De enduro-bike is een volbloed shred-mountainbike. Hij is ontworpen voor de moeilijkste trails en afdalingen en heeft daarom een bijzonder grote veerweg van 140 tot 180 mm.

E-downhill-mountainbike

De e-downhill-mountainbike is de zwaarste bike in de categorie e-MTB's. Hij is uitsluitend ontworpen voor bergafwaarts rijden en heeft een extreme veerweg van 180 tot 250 mm. Kenmerkend zijn ook zeer stabiele onderdelen, zodat de fiets ook bestand is tegen landingen na grotere sprongen. E-downhill-bikes zijn daarom ook de zwaarste e-fully's.

E-freeride-mountainbike

De e-freeride-MTB is een mix van een all-mountain- en een downhill-bike. Hij is iets lichter dan de downhill-mountainbikes, maar gebruikt toch zeer stabiele onderdelen, zodat de fiets bestand is tegen grotere sprongen en de hoge belastingen van het downhill-rijden. Hij heeft doorgaans een bijzonder grote veerweg van 160 tot 200 mm.

Een e-MTB-fully kopen - waar moet je op letten bij het kopen van je nieuwe bike?

Als je besluit een volledig geveerde e-mountainbike te kopen, moet je op een aantal onderdelen speciaal letten. Ten eerste is de vering voor en achter belangrijk. Die zorgt ervoor dat je ook op moeilijk terrein met hoge snelheid kunt rijden, zonder dat je fiets te veel slingert. Ten tweede is de uitrusting van de e-MTB cruciaal. Hij moet robuust zijn en zelfs op veeleisende trails een goed figuur slaan. Let er bij aankoop dus op, dat je nieuwe bike een krachtige motor en een hoogwaardige uitrusting heeft.

Er zijn ook een paar andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een MTB-fully. Als je dus geïnteresseerd bent in het kopen van een full-suspension-e-MTB, kun je hieronder een checklist met verschillende vragen doornemen, die je helpen bij je beslissing.

E-bike-MTB-fully - tips voor de aanschaf

 • Wat is het hoofddoel van de fiets? Wil je een bike voor een alpine cross? Of zoek je een fiets voor het bikepark?
 • Wat is je budget? Je kunt bijvoorbeeld goede fully's krijgen in de prijsklasse onder 2.500 euro. Ben je op zoek naar een high-end-model, dan raden we fietsen aan in de prijsklasse van meer dan 5.000 euro.
 • Wat voor soort e-fully zoek je? Wil je bijvoorbeeld een all-mountain-fully? Of ben je op zoek naar een enduro-bike?
 • Welke framemaat heb je nodig? Hoe breed moet je MTB-stuur zijn?
 • Hoeveel veerweg heb je nodig? Ter herinnering: alles is mogelijk tussen 120 en 250 mm.
 • Welke motorisering is geschikt voor jou? Zoek je bijvoorbeeld een e-fully met Bosch-aandrijving?
 • Welke accu-capaciteit heb je nodig? Wil je een fiets waarbij de accu gemakkelijk vervangen kan worden om je actieradius te vergroten?
 • Welke wielen wil je op je fiets? Jarenlang waren 26-inch-wielen de norm. Tegenwoordig heb je meestal de keuze tussen 29 inch en 27,5 inch.
 • Welke remmen heb je nodig voor je avonturen? Heb je maximale remkracht nodig voor je afdalingen of volstaat een klassieke all-mountain-setup?
 • Welke banden wil je op je fiets? Wil je extra brede banden voor maximale grip off-road? Of geef je de voorkeur aan goede roleigenschappen?
 • Welke kleur en look moet je nieuwe e-fully hebben?

Welke accessoires heb ik nodig voor mijn e-fully?

Als je met je fully op pad wilt, mag je de accessoires niet vergeten. Een klassieke bike-rugzak is een must voor op de fiets. De nieuwe modellen zijn perfect afgestemd op de behoeften van e-mountainbikers. Daarom hebben ze onder andere een geïntegreerd batterijvak voor een reservebatterij, om je actieradius te vergroten. Vaak is er ook een vak voor een waterzak. Een opbergvak voor gereedschap is ook een must bij een goede bike-backpack. Als je op meerdaagse avonturen wilt gaan, zoals een alpencross, kunnen bikepacking-tassen ook een goede keuze zijn.

Voor off-road-tochten is een goed bike-navigatieapparaat ook een must. Je kunt je tochten vooraf thuis op je computer plannen en ze daarna gaan rijden. Zo raak je gegarandeerd de weg niet kwijt. Ook goede fietskleding moet je hebben. Dit geldt vooral als je in de bergen fietst, waar het weer snel kan omslaan. Bij BIKE24 vind je een grote selectie fietskleding - voor elke gelegenheid en bij elk weer.

Fully of e-fully - wat is beter?

Als je geïnteresseerd bent in een e-fully, heb je waarschijnlijk al overwogen of een fully zonder elektrische motor voor jou ook een optie zou kunnen zijn. In feite hangt het antwoord op die vraag volledig af van je persoonlijke voorkeuren. Wat wel zeker is, is dat de technologie van e-fully's de laatste jaren sterk vooruit is gegaan. Moderne e-fully's hebben nagenoeg perfect geïntegreerde motoren, zodat je ze nauwelijks van niet-gemotoriseerde modellen kunt onderscheiden. Alleen het gewicht van e-fully's is wat hoger. Maar dat heeft meteen twee voordelen: enerzijds zijn de zwaardere modellen stabieler bij het afdalen, anderzijds duwt de motor je lichtjes bergop.

Bij BIKE24 vind je een grote selectie e-fully's en klassieke mountainbike-fully's.

E-mountainbike-fully - samenvatting

Of het nu gaat om een all-mountain-fully of een downhill-bolide - e-bike-MTB-fully's zijn de perfecte keuze voor iedereen, die op zoek is naar meer plezier en spanning op de trails. Met hun krachtige motoren en grote accu's kunnen deze fietsen verder en sneller gaan dan ooit tevoren. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe manier om de natuur te beleven, dan is een fully-e-bike de ideale fiets voor jou.