Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Frametassen - de perfecte transportoplossing voor je volgende avontuur

Of het nu gaat om klassieke fietstochten, het dagelijkse woon-werkverkeer of uitgebreide bikepacking-tochten - frametassen bieden praktische opbergruimte direct aan het fietsframe. Op deze pagina hebben we alle belangrijke informatie over het onderwerp frametassen verzameld, zodat je wat betreft bagage perfect voorbereid bent op je volgende fietsavontuur. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is een frametas?

Bagage en souvenirs meenemen op een fietstocht - dit idee is zeker niet nieuw, per slot van rekening gebruiken mensen de fiets al sinds de 19e eeuw als transportmiddel. De laatste jaren hebben smarte bagageoplossingen het echter makkelijker dan ooit gemaakt, om uitrusting en dergelijke mee te nemen op de fiets. Zogenaamde bikepacking-tassen kunnen namelijk eenvoudig worden gemonteerd op de meest uiteenlopende plekken op de fiets - en passen zo harmonieus in het algehele design van je fiets. Het maakt trouwens niet uit of je op een toerfiets, mountainbike of racefiets rijdt.

Frametassen vormen het hart van elke bikepacking-uitrusting. Zoals hun naam al doet vermoeden, worden deze fietstassen bevestigd aan het fietsframe en bieden ze enkele doorslaggevende voordelen ten opzichte van bagagedrager-fietstassen en rugzakken: ze bieden een snelle en ongecompliceerde toegang tot je spullen, hebben nauwelijks invloed op het zwaartepunt van de fiets en veroorzaken geen extra luchtweerstand. In tegenstelling tot rugzakken helpen ze ook om je rug te ontlasten.

Welke soorten fietsframetassen zijn er?

Op dit moment zijn er drie verschillende soorten fietsframetassen op de markt: bovenbuistassen, onderbuistassen en triangeltassen. Bovenbuistassen worden aan de bovenbuis gemonteerd - achter de stuurpen of hangend onder de bovenbuis. Onderbuistassen hangen aan de onderbuis. En triangeltassen vullen de hele framedriehoek op.

Alle varianten zijn vergelijkbaar voor wat betreft de bevestiging: frametassen worden meestal met klittenband aan het fietsframe bevestigd. Deze bevestigingsmethode is eenvoudig, veilig en kan flexibel worden aangepast aan verschillende framevormen en -maten. Sommige modellen bieden extra veiligheidsvoorzieningen zoals gespen of riemen.

Koopadvies - Welke frametas past bij mij?

Welke frametas voor jou geschikt is, hangt af van je specifieke behoeften en het type fiets dat je hebt. Terwijl bovenbuis- en onderbuisframetassen vaak klein en compact zijn, bieden triangelframetassen meestal meer ruimte en zijn ze perfect voor langere ritten.

Voor dagtochten of ritten na het werk kun je het beste frametassen voor aan de bovenbuis gebruiken op racefietsen en gravelbikes om essentiële spullen en etenswaren binnen handbereik te houden. Als je een meerdaagse tocht of een bikepacking-avontuur plant, zijn driehoekige frametassen een goede keuze voor gravel-fietsen en MTB's. De minimalistische ruimtewonderen bieden plaats aan alles wat je gedurende meerdere dagen in het zadel nodig hebt voor een grotendeels zelfvoorzienende bevoorrading.

Bij de aanschaf moet je letten op grootte, sluiting, waterdichtheid, aantal vakken en vakindeling. Goede kwaliteit ritssluitingen of rolsluitingen garanderen een lange levensduur en beschermen je spullen tegen stof en vuil. Waterbestendige of zelfs waterdichte materialen zijn gunstig voor reizen in wisselende weersomstandigheden. Een vakverdeling helpt om de inhoud van de tas te organiseren en er snel bij te kunnen.

Fietstassen kopen in je favoriete shop

Fietstassen zijn een uitstekende oplossing voor fietsers die waarde hechten aan praktisch nut en comfort. Met hun directe bevestiging aan het frame zorgen ze voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en beperken ze de mobiliteit niet. Ze bieden ook veel opbergruimte voor essentiële spullen - voor dagelijks gebruik of voor lange tochten en bikepacking-avonturen.

In ons assortiment vind je in elk geval een grote keuze aan verschillende modellen - ook van topmerken als Topeak, Ortlieb, Restrap of Zéfal. We hebben ook andere fietstassen, zoals stuurtassen en zadeltassen, om je bikepacking-uitrusting te completeren. En dan nu veel plezier met inpakken voor je volgende tocht!