Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Schwalbe Banden - hoogwaardige fietsbanden voor racefietsen, MTB's, gravel, tourfietsen en e-bikes

Wie fietsbanden zoekt, komt meestal uit bij het merk Schwalbe. En daar is een goede reden voor, want Schwalbe wordt beschouwd als de wereldwijd toonaangevende fabrikant van fietsbanden en binnenbanden. Voor elk gebied en elk doel vind je de juiste Schwalbe banden – of het nu gaat om racefietsen, off-road avonturen, stadsritten of toertochten.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Schwalbe fietsbanden – veel grip en de beste roleigenschappen sinds 1973

De zwaluw - een elegant vliegende zangvogel die geluk, verlangen en vrijheid belichaamt. In het Duits noemen ze hem Schwalbe. Voor het gelijknamige bedrijf, dat begin jaren 1970 door Ralf Bohle werd opgericht, zijn dat precies de symbolen die ook voor het fietsen staan: zorgeloos, energiek, natuurlijk en zelfverzekerd op de weg. Schwalbe houdt van de fiets, zijn geniale eenvoud en tegelijkertijd verrassende veelzijdigheid.

De perfecte fietsband bouwen die niet kan worden verbeterd is als de kwadratuur van de cirkel, want hij zou topwaarden moeten combineren met individuele eigenschappen die fundamenteel tegenstrijdig zijn: de hoogste grip, de betrouwbaarste lekbescherming, de langste kilometrage en dit alles natuurlijk met het laagste gewicht. Het bouwen van de perfecte band is een onbereikbaar ideaal, maar dat is geen reden om het niet te proberen. Schwalbe's passie en vooral uithoudingsvermogen hebben ertoe bijgedragen om dit ideaal in ieder geval heel dicht te benaderen - namelijk in de vorm van de high-end banden waaraan Schwalbe de serienaam EVO heeft gegeven. Evolutie. Ontelbare testseries, samenstellingen, materialen, loopvlakdetails, constructieprincipes, laboratoriumanalyses die keer op keer veranderd zijn, zorgen uiteindelijk voor de beste Schwalbe banden in hun klasse.

Het engagement voor de ideale Schwalbe fietsband gaat ook verder dan het eigenlijke product. Het doel: duurzaam geproduceerde banden, van ontwikkeling tot verwijdering. Daarom werkt Schwalbe als eerste bandenfabrikant samen met Fair Rubber e.V. om de eerlijke handel van natuurrubber te ondersteunen. Momenteel wordt Fair Rubber speciaal gebruikt voor Schwalbe e-bike banden zoals de Schwalbe Marathon E-Plus en de Schwalbe Pick-Up.

Schwalbe banden MTB - grip is your friend

Voor veel plezier naast de weg is er een ruime keuze aan Schwalbe MTB banden met de voor Schwalbe karakteristieke benamingen.
Langdurige klassiekers zoals de absolute alleskunner Nobby Nic maken een wezenlijk deel uit van het assortiment. Of het nu gaat om toertochten, all mountain, moeilijke cross country trails of veeleisende enduro trails - de Nobby Nic overtuigt met zijn uitstekende tractie en remprestaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Schwalbe heeft zijn lichte alleskunner een agressief profiel met stabiele schoudernoppen gegeven. Dit zorgt voor maximale stabiliteit, meer dynamiek en betere zelfreinigende eigenschappen.
De Racing Ralph, die ook deel uitmaakt van de inventaris, richt zich op snelheid en uitstekende roleigenschappen. Voor de Schwalbe mountainbikeband zijn extreme XC tracks kinderspel. Hij overtuigt met een geweldige acceleratie en uitstekende tractie.

Enige tijd geleden bracht de Hans Dampf een frisse wind in het assortiment en sindsdien doet hij zijn naam eer aan. Als echte, maar veelzijdige enduroband heeft hij alles in huis wat belangrijk is op het gebied van gravity: dynamische rijeigenschappen, waarbij de mountainbikeband altijd agressief, maar toch goedmoedig is - zowel trail up als trail down. 
Met de Big Betty is de cultband uit eind jaren '90 en begin jaren '00 terug in het Schwalbe assortiment. Extra sterke schoudernoppen en lange remranden zorgen voor maximale grip in de bochten en maken de downhill- en enduro-legende krachtiger dan ooit tevoren.
Wissel je op je mountainbike voortdurend tussen weg en terrein? Heb je de perfecte oplossing nodig? Dan is de Schwalbe Smart Sam een vaste favoriet die zich in elk terrein thuis voelt, soepel en rustig over het asfalt rolt en tegelijkertijd optimale grip in het terrein biedt.

Schwalbe ADDIX® - het compound voor MTB banden van Schwalbe

Schwalbe heeft in 2017 zijn legendarische Star compounds van de grond af herwerkt. Het doel was de grip, de rolweerstand, de duurzaamheid en de demping te verbeteren. De verbetering van één eigenschap gaat altijd gepaard met het verlies van een andere. Daarom kan één enkel compound niet de oplossing zijn. Om aan de verschillende eisen van de MTB-sport te voldoen, creëert Schwalbe vier ADDIX® compounds, elk met een andere focus waarmee je je grenzen en die van je band kunt verleggen. De verschillende compounds zijn te herkennen aan een gekleurde streep op de Schwalbe band.

  • ADDIX SPEED (rode streep). XC Race. Het compound voor XC race specialisten die vooral met één ding bezig zijn: snelheid. Om dit te bereiken is de rolweerstand van het vorige PaceStar-compound opnieuw verlaagd. Het resultaat: banden met een nieuwe prestatiedimensie.
  • ADDIX SPEEDGRIP (blauwe streep). XC/AM/Trail. Het meest veelzijdige compound van de meeste Schwalbe modellen in één uitvoering. Speedgrip vervangt het PaceStar compound, maar biedt meer kilometers en duurzaamheid en van alles wat: snelheid, grip en duurzaamheid.
  • ADDIX SOFT (oranje streep). Enduro/Downhill. Vervangt het Schwalbe TrailStar compound en is beduidend duurzamer. Super dempingseigenschappen en volledige grip zorgen voor maximaal rijplezier van downhill en enduro tot all-mountain en trail rijden. Kan ook worden gecombineerd voor meer snelheid: soft vooraan, speedgrip achteraan. Of voor meer demping: ultra soft vooraan, soft achteraan.
  • ADDIX ULTRA SOFT (paarse streep). Enduro Downhill. Het perfecte compound voor echt hard downhill en enduro gebruik. Vergeleken met het vorige VertStar compound met nog betere demping. Extreem zacht voor een maximaal zuigeffect op de grond.
ADDIX® Compound - voor de hoogste eisen in de MTB-sport

De nieuwe Schwalbe karkassen - 5 superhelden voor alle trails

Van cross-country, trail en enduro tot downhill, elke MTB heeft een karkas nodig dat is aangepast aan het toepassingsgebied en dat het maximum aan prestaties, lekbestendigheid en gewicht voor je naar boven haalt. Daarom heeft Schwalbe zijn Evolution-Line (EVO) MTB banden voor het nieuwe decennium van de grond af herontworpen. Het resultaat zijn vijf innovatieve "super" karkasconstructies, compromisloos aangepast aan hun respectieve toepassingsgebied en gemakkelijk herkenbaar aan hun namen: Super Downhill, Super Gravity, Super Trail, Super Ground en Super Race.

  • Super Downhill is ontworpen voor downhill-sporters die maximale controle, maximale stabiliteit en krachtige lekbescherming eisen om vol vertrouwen de grenzen op te gaan. Zes karkaslagen van stabiel polyamide beschermen het loopvlak zelfs bij zeer lage luchtdruk. De zijwanden zijn betrouwbaar beschermd tegen insnijdingen en doorboringen door vier karkaslagen en een SnakeSkin-weefsellaag. Een nieuw ontworpen apex beschermt bovendien tegen lekrijden en verhoogt de laterale stijfheid.
  • Super Gravity is de bandconstructie voor alle downhill en enduro-sporters die op zoek zijn naar een lichtere band maar niet willen inleveren op demping, stabiliteit en robuustheid. Vier karkaslagen in combinatie met een SnakeSkin-weefsel beschermen het loopvlak en de sterk belaste flanken. Net als bij de downhill-versie stabiliseert een speciale apex de zijwand en beschermt deze effectief tegen lekrijden. Dankzij de gepatenteerde turn-up constructie blijft de band echter uiterst flexibel.
  • Super Trail is het optimale karkas voor fietsen met een gemiddelde veerweg, van intensieve all-mountain en trail ritten tot licht enduro gebruik. Twee karkaslagen op de zijwand en drie weefsellagen onder het loopvlak zorgen voor stabiliteit, lage rolweerstand met hoge tractie in bochten en lekbestendigheid. SnakeSkin weefsel en apex zorgen voor extra bescherming.
  • Super Ground is de perfecte lichtgewicht constructie voor XC, all-mountain en trail. Drie karkaslagen onder het volledige loopvlak en het beproefde SnakeSkin-weefsel maken de band snijvast en garanderen je een harmonieuze verhouding tussen bescherming, lichtheid en optimale loopeigenschappen.
  • Super Race is ontworpen voor een lage rolweerstand en een minimaal gewicht zonder compromissen, waardoor het de ultieme bandconstructie is voor cross-country en marathon wedstrijden. De gepatenteerde wide turn-up constructie met twee karkaslagen plus RaceGuard lekbescherming onder het loopvlak en drie karkaslagen op de zijwand bieden tractie in overvloed en bescherming tegen snijwonden en snakebites.
5 Superhelden voor alle trails - de nieuwe Schwalbe karkassen

Souplesse creëren - over de lichtheid van Schwalbe racefietsbanden

Met Schwalbe racefietsbanden ben je op de weg en op het parcours uitstekend uitgerust. Schwalbe's innovatieve geest en streven naar constante verbetering zorgen ervoor dat elke Schwalbe fietsband op alle gebieden state-of-the-art is. 
Of het nu gaat om traditionele Schwalbe klassiekers zoals het Lugano instapmodel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding of de Durano - die dankzij SmartGuard lekbescherming een van de meest lekbestendige racefietsbanden op de markt is.

Er zijn ook baanbrekende innovaties zoals het volledig nieuw ontwikkelde en absolute topmodel Schwalbe Pro One, dat alles wat daarvoor is geweest in de schaduw stelt. Je ervaart ermee de lichtheid van het racefietsen, met elke draai aan de crank voel je hoe licht de band over het asfalt rolt, de betrouwbare grip in de bocht – en een maximum aan souplesse. De Pro One biedt je het rijgevoel van een tube, reageert snel en precies op je commando's en geeft je altijd gevoelige feedback. Nog een groot voordeel voor jou: je wordt langzamer moe en kunt langer beter presteren. Als je wilt genieten van absoluut high-end racefietsen, is de Pro One verkrijgbaar in TLE Tubeless Easy en biedt veruit de beste eigenschappen. Als je liever met een tube rijdt, kies dan voor de Tube Type versie.

De Schwalbe G-One gravelband in de uitvoeringen G-One Allround, G-One Speed, G-One Bite en Ultrabite en de snelle G-One R en Schwalbe G-One RS breiden het toepassingsgebied van iedere gravel-liefhebber uit: met je Schwalbe gravelband snel over de weg zweven, maar tegelijkertijd veilig en snel zijn op onverharde paden en gravelwegen. Je kunt geen betrouwbaardere en krachtigere metgezel vinden voor je volgende avontuur.
Ook de cyclocross versie X-One presteert uitstekend. De modellen X-One Speed, X-One Bite en X-One Allround bieden je perfecte eigenschappen op droge of modderige veldritten, en de Allround-versie is de meest veelzijdige optie voor wisselende omstandigheden.

Marathon - Schwalbe onplatbare banden voor elektrische fietsen, stadsfietsen en trekkingfietsen

Fietsen is voor Schwalbe een onvervangbaar onderdeel van onze dagelijkse cultuur en heeft een enorm potentieel om het gemotoriseerde verkeer tegen te gaan - met bijzonder positieve effecten op het milieu en je gezondheid en conditie. Om het fietsen in de stad aantrekkelijk en ongecompliceerd te maken, richt Schwalbe zich van top tot teen op het thema fietsen.
Een voorbeeld hiervan is waarschijnlijk de bekendste en beroemdste Schwalbe fietsband, de Marathon Plus. Op zijn beurt duurzaam, betrouwbaar en vrijwel onverwoestbaar. De gepatenteerde 5 mm dikke Schwalbe anti-lek bescherming zorgt ervoor dat onaangename herinneringen aan lekke banden en het verwisselen van een binnenband midden in de stad snel vervagen en draagt aanzienlijk bij aan de aantrekkelijkheid van fietsen in stedelijke omgevingen. Dankzij zijn uitstekende eigenschappen is de Schwalbe onplatbare band ideaal voor elektrische fietsen.
Fietsen zijn, net als hun gebruiksdoel, diverser dan ooit en dat geldt ook voor de Schwalbe Marathon familie: van de Marathon Plus, Marathon E-Plus, Marathon Plus Tour tot de Marathon Supreme, Marathon Racer en nog meer Marathon modellen... Het succesvolle model is verkrijgbaar met verschillende profielen en uitrusting voor de meest uiteenlopende eisen; of het nu voor een grote expeditie is of voor het drukke stadsverkeer.

Aeorothan - de lichte Schwalbe binnenband met minimale rolweerstand

Met de Aerothan binnenbandrevolutie van thermoplastisch polyurethaan herdefinieert Schwalbe jouw rijervaring! Lekvrij en met minimale rolweerstand zweef je met de uitstekend lichte Schwalbe Aerothan Race Tube over het asfalt. Zelfs met rokende velgremmen in de wildste afdaling blijft de racefietsbinnenband absoluut hittebestendig. Ook op ruwe trails kun je op de Aerothan MTB-binnenband vertrouwen. Snakebites en zijwandschade zijn geen probleem voor deze 100% recyclebare lichtgewicht. En ook in het dagelijks leven of bij gravel- en trekkingtochten hoef je met de Aerothan Allround binnenband van Schwalbe de voordelen van het innovatieve materiaal niet te missen.