Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Mavic - premium wielen, velgen & fietskleding sinds 1889

Al meer dan 130 jaar voorziet MAVIC fietsers van wielen, velgen, kleding en uitrusting van hoge kwaliteit. Kwaliteit, innovatie en teamgeest staan bij deze traditionele fabrikant uit Frankrijk voorop bij de ontwikkeling. Ongeacht het terrein, of het nu racefiets, mountainbike of gravel-fiets betreft, MAVIC biedt de perfecte uitrusting voor elke inzet. Legendarisch zijn de gele Deemax, Crossmax MTB en Cosmic en Ksyrium racefietswielen. De modellen Aksium en Crossride hebben zich door de jaren heen als service-wheels bewezen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Mavic – MY WAY, MY RIDE

Het merk Mavic kan terugkijken op een lange geschiedenis vol traditie in de productie van fietsonderdelen. Het bedrijf werd al in 1889 opgericht in Lyon, begon met de verkoop van reserveonderdelen voor fietsen en ontwikkelde zich in de loop der decennia tot een van de toonaangevende fabrikanten van fietsonderdelen. Mavic wordt niettemin beschouwd als een pionier in de wielersport en wordt gekenmerkt door passie en ambitie. Of het nu gaat om wedstrijd- of amateursporter - Mavic is een betrouwbare partner, die met innovatieve onderdelen zorgt voor onvergetelijke momenten op de fiets.

Mavic velgen en wielen voor elk doel

Mavic maakt indruk met een enorme keuze aan wielsets en velgen voor de meest uiteenlopende doeleinden. Aluminium of carbon, voor beginner, amateur of professional - bij Mavic vindt iedereen een wiel dat precies voldoet aan zijn of haar behoeften. Mavic-wielen zijn uitgerust met bijzonder snel reagerende Instant-Drive-360-tandschijf-freewheel- en boterzacht lopende QRM-lagers. De bekendste racefietswielen uit het Mavic-assortiment zijn de modellen Aksium, Ksyrium en Cosmic. De duurzame Aksium met een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding en top-features is het perfecte wiel voor beginners en bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. De legendarische Ksyrium-wielsets van aluminium overtuigen met een laag gewicht en zijn uitstekend geschikt voor lange afstanden. De topklasse wordt opgeëist door het Cosmic-model, dat in de Tour de France is getest: veelzijdige, snelle en vooral ultralichte wielen met full-carbon-velgen in verschillende profielhoogtes, die een gesloten velgbed zonder spaakgaten hebben. De veelzijdige en betrouwbare Mavic allroad/gravel-wielsets zijn weer bedoeld voor incidenteel off-road-gebruik.

Maar ook wie zijn geluk naast de weg zoekt, kan op Mavic vertrouwen. Mavic produceert al sinds 1983 MTB-wielen. De Crossmax is een van de populairste en veelzijdigste wielsets in dit segment. De XC-wielen zijn verkrijgbaar in carbon of aluminium en de Crossmax-XL-versie is een lichtgewicht maar stabiele wieloptie voor all-mountain- en trail-rijders. Voor AM, enduro en downhill heeft Mavic de Deemax klaarstaan. Net als de Crossmax is deze wielset ook geschikt voor gebruik op een e-MTB. De Crossride biedt een sterke performance tegen een aantrekkelijke prijs in combinatie met een robuuste aluminium velg.

Mavic - wielexpertise sinds 1889

Mavic wielen – sneller, lichter en stabieler dan ooit

Mavic heeft zijn wielmodellen volledig herzien met het oog op meer duurzaamheid, betere prestaties en een eenvoudiger gebruik. De innovatieve FORE-technologie wordt nu gebruikt bij zowel de aluminium wielsets als bij de Mavic carbon wielen: hiervoor worden de spaakkoppen direct in de spaakgaten geschroefd. Dit maakt een gesloten velgbed mogelijk. Het resultaat: meer stabiliteit en minder gewicht door het ontbreken van een tubeless-velglint. Maar dat is nog niet alles: het velgbed is ook volledig opnieuw ontworpen om tubeless-banden gemakkelijker te kunnen monteren en demonteren. Last but not least hebben de Fransen de Infinity-naven met ratelvrijloop geïntroduceerd, die een nieuwe standaard zetten op het gebied van performance en prestaties. Highlight bij de gravel-wielen is de nieuwe Allroad SL disc wielset. In de MTB-sector maken de stijlvolle nieuwe Mavic Deemax wielen van elke afdaling een spannende ervaring.

Mavic - wielexpertise sinds 1889

Mavic Rider‘s equipment: innovatieve fietskleding, schoenen & helmen

Mavic lanceert ook een complete fietscollectie. Het assortiment bestaat uit innovatieve MTB- en racefietsschoenen, helmen, fietskleding en accessoires met een geoptimaliseerd, speciaal voor fietsen bestemd design, gemaakt van hoogwaardige materialen. Cosmic, Ksyrium, Aksium of Crossmax - de shirts, bibshorts, jassen, helmen en schoenen van Mavic oriënteren zich qua naam aan de wielseries en passen daarmee zowel kwalitatief als thematisch perfect in het bestaande assortiment. Nieuwkomers zijn een eigen Heritage-collectie en alledaagse T-shirts, sweaters en hoodies in de Mavic Logo Line.

Mavic – eersteklas wielen, velgen & fietskleding sinds 1889