Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Vouwsloten - flexibele bescherming voor je fiets

Voor ons fietsers is er bijna niets vervelender dan een gestolen fiets. Daarom is het des te belangrijker om een goed fietsslot te hebben. Maar welk slot is het juiste? Een interessante optie zijn vouwsloten, die punten scoren ten opzichte van andere soorten fietssloten, niet alleen vanwege hun hoge veiligheidsniveau, maar ook omdat ze gemakkelijk te hanteren zijn. Hieronder presenteren we het vouwslot en de meest gebruikte technologieën, laten we zien waar je op moet letten bij aankoop en vergelijken we de voor- en nadelen van het vouwslot met andere soorten sloten. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is een vouwslot en hoe werkt het?

Een vouwslot is een fietsslot dat bestaat uit verschillende stijve schakels die met elkaar verbonden zijn door flexibele verbindingen. Deze combinatie zorgt enerzijds voor een hoge mate van flexibiliteit bij het vergrendelen en anderzijds voor een compact formaat wanneer het slot is opgevouwen. In tegenstelling tot beugelsloten kun je vouwsloten gemakkelijk rond vaste objecten zoals lantaarns, fietsenrekken of bomen bevestigen en zijn ze veel gemakkelijker te vervoeren dan kettingsloten. Dit laatste geldt des te meer, omdat veel fabrikanten vouwsloten aanbieden met een praktische houder op het fietsframe - zo kun je je fietsbeschermer nog gemakkelijker meenemen op je fietsavonturen.
En als je je vouwslot op twee fietsen tegelijk wilt gebruiken, vind je zeker de juiste houder in onze goed gevulde categorie fietsslotaccessoires.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsvouwslot?

Als je een nieuw vouwslot wilt kopen, bedenk dan eerst wat je slot moet kunnen. Zoals bij veel fietsproducten zijn ook vouwsloten in verschillende uitvoeringen en met verschillende eigenschappen verkrijgbaar. Hieronder hebben we zeven punten opgesomd, die je kunnen helpen bij het kopen van een nieuw vouwslot voor je fiets.

  • gebruiksgebied: Bedenk waar en hoe je je fiets voornamelijk gaat gebruiken. Heb je een extreem veilig slot nodig voor het dagelijkse woon-werkverkeer en het leven in de stad of een lichter fietsslot voor langere fietstochten?
  • sluitsysteem: Wil je een combinatieslot dat familie, partners en vrienden snel kunnen openen met de juiste code of een vouwslot met een klassieke sleutel, die ook kan worden geopend met een reservesleutel?
  • lengte en gewicht: Hoe langer het vouwslot, hoe flexibeler het kan worden gebruikt. Het gewicht neemt echter ook toe met de lengte. Bedenk hoeveel gewicht je bereid bent mee te nemen tijdens het rijden.
  • veiligheid: De veiligheid van een vouwslot hangt af van verschillende factoren, zoals de sterkte van de schakels en de kwaliteit van de verbindingselementen. Kijk naar veiligheidsbeoordelingen en tests om een zo veilig mogelijk slot te kiezen. Veel fabrikanten hebben hun eigen veiligheidsklassen, waarmee je het veiligheidsniveau van een fietsslot beter kunt beoordelen. Een tip: een vouwslot voor een e-bike moet altijd het hoogst mogelijke beveiligingsniveau hebben.
  • ontwerp: Vouwsloten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen - bijvoorbeeld met houders, met een ingebouwde alarmfunctie, als cijferslot of als slim vouwslot dat je kunt openen via Bluetooth-verbinding met je smartphone.
  • fabrikant: De fabrikant kan ook een rol spelen bij de aankoop - bijvoorbeeld als je in het verleden al goede ervaringen hebt gehad met een bedrijf. In ons assortiment vind je vouwsloten van bekende bedrijven zoals ABUS, Kryptonite, Trelock en anderen.
  • prijs: Last but not least is de prijs ook een belangrijke factor. Zoals vaak het geval is, hoe duurder het slot, hoe veiliger het is en hoe meer functies het heeft.

Een fietsslot van het vouwslottype online kopen - samenvatting

Vouwsloten zijn een interessante optie voor fietsers die op zoek zijn naar een fietsslot dat een hoge mate van veiligheid en flexibiliteit biedt. Een typisch vouwslot bestaat uit meerdere starre schakels die met elkaar zijn verbonden door flexibele verbindingen, waardoor een hoge mate van flexibiliteit bij het vergrendelen mogelijk is. Bij het kopen van een vouwslot moet je rekening houden met een aantal factoren, zoals toepassingsgebied, lengte en gewicht, veiligheid, ontwerp, fabrikant en prijs. Er zijn verschillende uitvoeringen vouwsloten, waaronder die met houders, ingebouwde alarmfuncties of smarte functies. Veel fabrikanten geven ook veiligheidsklassen aan, waarmee je het veiligheidsniveau van een opvouwbaar fietsslot beter kunt beoordelen.

In ons assortiment vind je in ieder geval een ruime keuze aan opvouwbare fietssloten. In het menu aan de linkerkant kun je de sloten ook filteren op verschillende eigenschappen en categorieën. Zo vind je zeker de juiste bescherming en hebben dieven in de toekomst geen kans!