Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Alles onder controle met de juiste fietshandschoenen

De bijpassende fietshandschoenen zijn een belangrijk accessoire voor zowel het wielrennen als bij het fietsen in het dagelijks leven. Ze zorgen voor een stevige grip op het stuur en beschermen je handen tegen het ontstaan van eelt en schaafwonden. Denk aan het volgende: Kies handschoenen die bij het doel passen. Handschoenen met lange vingers zijn geschikt als MTB-handschoenen, wielrenners en toerfietsers geven meestal de voorkeur aan handschoenen met korte vingers. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

MTB-handschoenen versus wielrenhandschoenen – wat zijn de verschillen?

Voor je aankoop moet je beslissen, waarvoor en onder welke omstandigheden je jouw toekomstige fietshandschoenen gaat gebruiken. Voor je volgende zomerse fietstocht zijn korte vingers of racefiets-handschoenen een goede keuze. Maar als paden en terrein de tocht uitdagender maken, zijn fiets handschoenen met lange vingers niet alleen in de winter beter geschikt, omdat ze meer bescherming en nog meer grip bieden.

Ook de pasvorm is belangrijk. Hier vind je bij wielerhandschoenen voor vrouwen en mannen duidelijke verschillen, zodat je bij aankoop erop moet letten. Ook fietshandschoentjes voor kinderen zijn niet alleen kleiner, maar hebben ook een andere pasvorm. En natuurlijk zijn ze ook qua ontwerp aangepast op de behoeften van kinderen.

Daarnaast biedt de markt ook een aantal speciale kenmerken voor verschillende handschoenmodellen, zoals comfortabele fietshandschoenen met gelkussens. En speciale freeride- of downhill-handschoenen hebben deels ingewerkte protectoren voor maximale veiligheid.

Mountainbike-handschoenen

MTB-handschoenen zijn voornamelijk met lange vingers of full-finger-handschoenen. Voor zomerse MTB-tochten of tijdens het rijden van een marathon of cross country (XC) worden echter lichtere, goed geventileerde handschoenen aanbevolen. Over het algemeen moet de handpalm zo weinig mogelijk naden hebben en gemaakt zijn van materiaal met grip. Hier vind je enkele tips voor de aankoop van je MTB-handschoenen:

De mountainbike-handschoenen mogen niet te los zitten – ze vormen het directe contactpunt tussen handen en fiets.
Je moet nog een beetje ruimte hebben bij de vingertoppen, anders kunnen er onaangename drukplekken ontstaan tussen de vingers.
Gebruik bij gravity-disciplines het beste fietshandschoenen met geïntegreerde protectoren en bescherming van de handrug.
Bij de MTB-handschoenen vind je ook de bijpassende MTB-schoenen bij BIKE24.

Handschoenen met korte vingers en wielrenhandschoenen

Handschoenen met korte vingers laten de laatste twee vingerkootjes onbedekt. Vooral als je met handschoenen op een fiets rijdt, moeten ze als een tweede huid zitten. Een elastische, goed geventileerde handrug zorgt voor een hoog draagcomfort. Zelfs als je in de zomer je fietshandschoenen draagt, is goede ventilatie belangrijk. Het binnenoppervlak is doorslaggevend: Zelfs in de grijppositie mogen geen plooien ontstaan, omdat anders drukplekken aan de binnenkant van de hand kunnen optreden.

Er moet rekening worden gehouden met de maat en pasvorm, want alleen als de fietshandschoenen goed passen, kun je ze lang comfortabel dragen tijdens het fietsen – zonder gevoel van verminderde doorbloeding of drukplekken in de ruimtes tussen de vingers. Bij BIKE24 kun je jouw fietshandschoenen in alle rust passen en heel gemakkelijk terugsturen als ze niet perfect passen.

Fietshandschoenen voor kinderen

Fietshandschoenen voor kinderen zijn buitengewoon belangrijk omdat hun handen zeer gevoelig zijn en gemakkelijk letsel kunnen oplopen. Het gevaar van vallen is ook groter bij kinderen, waardoor de kleintjes nog meer reden hebben, fietshandschoentjes te dragen.

Omdat kinderen kleinere handen hebben, mag er aan de binnenkant van de fietshandschoen niet te veel materiaal of polster verwerkt zijn. Anders kan een veilige grip van het stuur niet worden gewaarborgd. Kinderen moeten een nieuw fietshandschoentje krijgen zodra de vorige fietshandschoen te klein is geworden. Alleen zo kan de best mogelijk bescherming worden geboden.

Fietshandschoenen voor winter en wisselvallig weer

Het belangrijkste doel van geïsoleerde fietshandschoenen is de (warmte-)bescherming van de handen, tot aan de vingertoppen. Voor de winter zijn er warme handschoenen voor op de fiets verkrijgbaar voor verschillende temperatuurbereiken: van modellen met lichte isolatie dankzij windstopper-materialen tot varianten met zeer effectieve Primaloft-isolatie. Bovendien kun je hier in de online shop ook zoeken naar passende fietsjassen voor alle weersomstandigheden en vereisten.

Omdat er niet alleen koude, maar ook veel natte dagen in de herfst en winter zijn, zijn waterafstotende of waterdichte buitenmaterialen een goede keuze voor fietshandschoenen. De binnenvoering van de waterdichte fietshandschoenen moet vocht kunnen absorberen, zonder kou en vocht van buitenaf te laten binnendringen.

Tips voor het juiste gebruik van jouw winterhandschoenen:

  • Fietshandschoenen winter: Handschoenen voor de winter mogen niet te strak zitten, zodat indien nodig ook dunne liner-handschoenen erin passen. Bovendien dient de lucht tussen de hand en de handschoen als isolerende laag.
  • Neem bij veranderlijk weer een paar dunnere of dikkere fietshandschoenen mee om te wisselen.
  • Gebruik winterhandschoenen met gebundelde vingerdelen op zeer koude dagen: zo blijven twee of drie vingers bij elkaar wat warmteverlies vermindert.
  • Bij extreme temperaturen zijn normale fietshandschoenen niet langer voldoende voor de winter. Gebruik in dit geval wanten – let er echter op dat een betere thermoregulatie ten koste gaat van de grip en de beweeglijkheid van de individuele vingers (wat bijvoorbeeld invloed kan hebben op het schakelen).
  • Rond je winter-outfit af met warmende armwarmers, beenwarmers en kniewarmers.