Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Tasjes en etuis - handig voor kleine spullen onderweg

Of het nu gaat om een fietsslot, smartphone, gereedschap of andere kleine voorwerpen - met praktische tasjes heb je altijd alles bij de hand tijdens je sportactiviteiten. Op het frame gemonteerd stellen etuis je in staat de bergruimte van je fiets optimaal te benutten zonder je rijervaring negatief te beïnvloeden. Ook los van het zadel zijn tasjes en etuis praktisch en maken ze je leven veel gemakkelijker op je outdoor-avonturen. Op deze pagina leggen we uit welke soorten etuis en tasjes je bij BIKE24 kunt vinden – en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Sport-etuis - waarvoor kun je deze praktische bergruimte gebruiken?

Van een ruime toilettas voor op reis via een dry-bag voor je smartphone tot een opbergtas voor multitools, bandenlichters en kostbaarheden. Etuis en praktische fietstassen zijn veelzijdig en maken deel uit van je standaard outdoor-uitrusting. Ze zorgen ervoor, dat je onderweg het overzicht bewaart over je spullen. Kortom, het zijn de ideale hulpmiddelen om al je essentials bij je te hebben tussen asfalt en trail en er snel en gemakkelijk bij te kunnen.

Etuis en tassen zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen – en voor de meest uiteenlopende doeleinden. Als kaarthouder helpen ze je om kaarten op te bergen en tegelijkertijd te lezen. Als slimme opbergmogelijkheid voor je reisgarderobe maken ze je regenjack gemakkelijk toegankelijk bij een plotselinge regenbui. En als noodpakket bevatten ze pleisters en co. en wat kleingeld. Kortom: tassen zijn de eerste keus in elke situatie en voor verschillende accessoires. En niet alleen voor fietsen: er zijn ook geschikte etuis voor vele andere sporten en vrijetijdsactiviteiten - maar daarover dadelijk meer.

Welke soorten etuis en tassen zijn er?

Dat brengt ons bij het overzicht van de verschillende soorten etuis en tassen. Bij BIKE24 hebben we producten voor allerlei sporten - van fietsen en vrijetijdsactiviteiten tot trekking- en buitenavonturen. De modellen zijn niet alleen gedifferentieerd naar de verschillende sporten, maar ook naar het beoogde gebruik. Er zijn batterijtassen, opbergdozen, brillenkokers, documententassen, EHBO-koffers, kaartentassen, messenetuis, portemonnees, waszakken en gereedschapstassen. De lijst kan nog wel even doorgaan. Last but not least is er de reistoilettas. Die is nog steeds de aanrader voor op reis, om alles voor persoonlijke hygiëne hygiënisch veilig te vervoeren.

De derde manier om onderscheid te maken voor wat betreft etuis en tassen is de constructie of het type tas. Er zijn boodschappentassen, fietstassen en -manden, heuptassen, koerier- en schoudertassen, fietstassen, frame- en zadeltassen, reis- en sporttassen en rugzakken die in deze categorie vallen. Welk type tas voor jou geschikt is, hangt af van je smaak en het betreffende doel. Bij BIKE24 vind je een grote keuze aan verschillende tassen voor de meest uiteenlopende sporten.

Van welke materialen worden sport-etuis gemaakt?

Om je smartphone, gereedschap of bandenreparatieset te beschermen tegen nat worden, zelfs bij de zwaarste regen, zijn veel fietstassen en opbergtassen waterafstotend of zelfs waterdicht. Dit wordt gewaarborgd door slijtvaste ripstop-stof, polyester of nylon. In combinatie met een waterafstotende coating, waterdichte ritsen, gelaste naden of een roltopsluiting bieden ze de bescherming die je wenst voor je fietsspullen.

Fietstassen zijn echter niet alleen gemaakt van slijtvaste materialen, maar ook van gemakkelijk te onderhouden materialen. Dankzij deze eigenschap is de reiniging heel gemakkelijk. In de meeste gevallen is een vochtige doek voldoende om de tas af te vegen en de levensduur ervan te verlengen.

Omdat ook de sportindustrie al lang inziet dat grondstofbesparende, duurzame productie zinvol is voor de levenscyclus van het product, gebruiken veel fabrikanten gerecycled industrieel afval voor fietstassen. De verwerking van bijzonder lichte en tegelijk robuuste materialen speelt hierbij een grote rol. Want elke biker weet, dat elke gram telt.

Koopadvies - welke accessoiretas is de juiste voor mij?

Zoals je ziet, heb je keuze te over als het gaat om etuis en tassen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een tas is, waar je hem voor gaat gebruiken. Voor welke sport heb je een etui nodig? En wat voor tas heb je nodig? De volgende stap is na te denken over de specifieke kenmerken.

Sommige tassen hebben bijvoorbeeld extra vakken of opbergmogelijkheden voor kleingeld en andere kleine voorwerpen. Gaaszakken, steekzakken of aparte vakken bieden ruimte voor kleinere fietsspullen, sportvoeding of sleutels. Schokbestendige, gewatteerde fiets-etuis zijn ook erg populair. Vooral als ze aan het fietsframe zijn bevestigd, beschermen ze je bril, mobiele telefoon of binnenband tegen opspattende steentjes of stof.

Als je je waardevolle spullen of tasinhoud wilt beschermen en droog wilt houden bij regenachtig weer, dan zijn tassen van waterdichte materialen en gelaste ritsen geschikt voor jou. Zo blijft je gereedschap of mobiele telefoon droog en volledig functioneel.

Hoe bevestig ik tassen aan mijn fiets?

Er zijn verschillende manieren om fietstassen aan je fiets te bevestigen. Met klittenband kun je fietstassen en etuis flexibel aan elk fietsframe bevestigen, zonder dat de tas meegeeft of verschuift. Of je bergt ze gewoon op in een grotere fietstas, om ruimte te besparen. Sommige modellen hebben ook een schroefbevestigingssysteem. Afhankelijk van het type fiets kun je je spullen daarmee nog steviger aan de fiets bevestigen.

Fietstassen en etuis - samenvatting

Fietstassen bieden ruimte voor je bril, energierepen, mobiele telefoon of gereedschap. Op de fiets, in je vrije tijd of voor andere sportactiviteiten. Er zijn veel verschillende uitvoeringen. Als gereedschapstas, voor het opbergen van brillen, als regenbestendige documententas, praktische fietstas of waszak. Dankzij hun eigenschappen zorgen tassen voor orde en het nodige overzicht. Ze zijn ook zo ontworpen, dat ze vaak niet slechts één doel dienen, maar op verschillende manieren gebruikt kunnen worden.

Trouwens: als je je fiets aan je individuele behoeften wilt aanpassen, kun je bij BIKE24 de juiste tassen en etuis vinden.