Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Stroomvoorziening voor fietsen & kamperen - zodat je outdoor altijd genoeg spanning hebt

Als je op reis bent, kan een smarte stroomvoorziening voor buiten via powerbank, zonnepaneel en dergelijke veel gebruiksgemak geven. Het maakt niet uit of je tijdens een fietstocht je navigatiesysteem moet opladen of dat je tijdens een kampeervakantie stroom nodig hebt voor je koelkast. In het volgende leggen we je uit welke opties er zijn als het gaat om outdoor-stroomvoorziening. We helpen je ook het perfecte apparaat te vinden voor je avonturen in de wildernis. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Stroom op reis: hoe je gadgets stroom krijgen zonder stopcontact

Van smartphones via navigatieapparatuur tot koelboxen - de stroomvoorziening is tegenwoordig een essentiële factor bij veel outdoor-avonturen. Dit geldt des te meer als je op reis de structuren van klassieke campings achter je wilt laten en je echt wilt onderdompelen in de natuur. In het begin is dat misschien geen probleem, maar uiterlijk na een paar dagen is de capaciteit van elke batterij uitgeput. Maar dat betekent niet, dat je meteen terug moet naar de bewoonde wereld. Tal van elektronische gadgets maken het mogelijk om de stroomvoorziening enige tijd gaande te houden, zelfs als je niet in de buurt bent van traditionele stopcontacten.

Stroomvoorziening outdoor - welke mogelijkheden zijn er?

Voor stroom zorgen zonder stopcontacten en elektriciteitsnetten is een uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende gadgets waarmee je je zonder stopcontact kunt redden. Welke gadget je kiest, hangt natuurlijk af van wat voor soort buitenactiviteiten je doet en hoeveel stroom je nodig hebt. Voor een navigatieapparaat bijvoorbeeld, dat tijdens een meerdaagse wandeling opgeladen moet worden, is een outdoor-zonnepaneel of -powerbank heel geschikt. Aan de andere kant hebben grotere elektronische apparaten, zoals een koelkast op een kampeertocht, meer stroom nodig. In dat geval is een draagbaar powerstation het hulpmiddel bij uitstek. In het volgende presenteren we de belangrijkste opties voor stroomvoorziening buitenshuis.

Outdoor-powerbanks

Een outdoor-powerbank is een mobiele batterij die elektriciteit opslaat en deze aan je elektronische apparaten kan leveren wanneer dat nodig is. Een stroomverzorging via een powerbank is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om outdoor elektriciteit op te wekken. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de powerbank is opgeladen - idealiter voordat je op vakantie gaat, of onderweg met de solar-powerbank. Zodra de stroom op is, kun je de powerbank gewoon aansluiten en je apparaat opladen.

Outdoor-zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen is het mogelijk om elektriciteit op te wekken uit zonne-energie en zo buitenapparaten op te laden zonder stopcontact. Het opwekken van elektriciteit is heel eenvoudig: het outdoor-zonnepaneel zet de energie van de zon om in elektriciteit en stuurt die naar het apparaat. De stroomvoorziening via een zonnepaneel is ideaal voor langere buitenactiviteiten waarbij je niet elke dag toegang hebt tot een stopcontact. Zodra het zonnepaneel van stroom wordt voorzien, kan het zijn energie vrijwel onbeperkt opslaan en weer afgeven wanneer dat nodig is.

Outdoor-powerstations

Een powerstation is een groter en krachtiger apparaat dan een powerbank. Stroomvoorziening via een powerstation is daarom ideaal als je grotere outdoor-apparaten, zoals een koelkast of televisie, van stroom wilt voorzien. De stroom wordt opgewekt door batterijen of door zonne-energie – of zelfs door beide. Een powerstation met een geïntegreerd zonnepaneel is bijzonder praktisch, want daarmee kun je onderweg elektriciteit opwekken. Het nadeel is dat powerstations nogal zwaar zijn, dus het is eigenlijk alleen een goed idee om ze mee te nemen in een voertuig. Ze zijn niet geschikt voor een trektocht.

Outdoor-batterijen

Batterijen zijn een andere en waarschijnlijk de meest klassieke manier om outdoor-apparaten van stroom te voorzien. Het vermogen van batterijen is echter beperkt en daarom meer geschikt voor korte tochten of noodgevallen, omdat je de batterijen altijd mee moet slepen. Een ander nadeel is dat de meeste buitenapparaten werken met outdoor accu's. Batterijen zijn hier dus vaak niet geschikt.

Andere gadgets en hulpmiddelen

Naast outdoor-powerbanks, -zonnepanelen en -powerstations voeren we ook tal van andere producten voor stroomvoorziening buitenshuis. Dat zijn bijvoorbeeld vervangingskabels voor je gadgets, startkabels voor je auto en opladers. Kijk maar eens rond in ons assortiment. We weten zeker dat je het juiste product voor jouw doeleinden vindt.

Stroomvoorziening voor je buitenactiviteiten bij BIKE24

Als je op zoek bent naar een outdoor-stroomverzorging, heb je verschillende opties. Welk apparaat je gebruikt, hangt af van je behoeften en eisen. In ieder geval kan een powerbank, een zonnepaneel of een powerstation je helpen om onderweg elektriciteit op te wekken en je apparaten op te laden.