Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Kindersteppen - een feest voor de allerkleinsten

Kinderstepjes zijn erg leuk en laten de ogen van de allerkleinsten stralen. Niet voor niets zijn deze sportieve metgezellen populair bij zowel kinderen als ouders. Ze stimuleren beweging in de frisse lucht en bevorderen tegelijkertijd de motorische vaardigheden. De volgende tips helpen je, om de juiste step voor je kind te vinden, zodat hij of zij er zich onbeperkt mee kan uitleven - en er zo lang mogelijk plezier van kan beleven. Verder lezen

Kindersteppen en hun voordelen

Op een step leren kinderen spelenderwijs kun evenwicht te trainen, om ze klaar te stomen voor het fietsen en hun eerste kinderfiets. Want kindersteppen trainen het evenwichtsgevoel op een vergelijkbare manier als een loopfiets en maken ook de been- en rompspieren sterker. Met een step ontwikkelen kinderen ook een gevoel voor snelheid en leren ze verschillende bewegingsreeksen beter te coördineren. Dit versterkt hun zelfvertrouwen en helpt hen, om hun eigen bewegingsbereik uit te breiden en het rijden op de openbare weg te oefenen.

Bovendien heeft steppen voor kinderen naast een sportieve ook een sociale component. Het begint met het zich uitleven samen met vrienden en leidt tot het inoefenen van attent rijgedrag op de weg.

Rijden op een kinder step - zo lukt het

Omdat kinderen zich heel verschillend ontwikkelen, zijn de motorische vaardigheden van je kind de beslissende factor bij het bepalen wanneer hij of zij op een step kan rijden. Belangrijkste voorwaarde is, dat je kind lang genoeg is en zelfstandig kan op- en afstappen. Er is sprake van verschillende aanbevelingen, afhankelijk van de fabrikant. De eerste pogingen om op een step te rijden zijn echter meestal mogelijk vanaf een leeftijd van ongeveer 2 jaar.

In het begin kun je het beste oefenen op rechte en autovrije oppervlakken - bijvoorbeeld op een lege parkeerplaats of speelplaats. Als je kind er klaar voor is en de step kan besturen, begint het plezier pas echt - en kan de actieradius zo groot worden als je zelf wilt.

Welke soorten steppen zijn er?

In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen kindersteppen met twee wielen en kindersteppen met drie wielen. Hierbij geldt: hoe meer wielen de step heeft, hoe meer stabiliteit gegarandeerd is. Hieronder hebben we de verschillende stepvarianten in detail beschreven.

  1. Kinderstep 3 wielen: om de allerkleinsten een gevoel voor steppen te laten ontwikkelen, is een kinderstep met drie wielen aan te raden. Het step-instapmodel voor kinderen vanaf twee jaar is uitstekend geschikt, dankzij de dubbele banden op de achteras. De extra stabiliteit voorkomt onbedoeld omvallen en een kinderstep met drie wielen is daarom veiliger en gemakkelijker te besturen dan een kinderstep met slechts twee wielen.
  2. Kinderstep 2 wielen: klassieke steppen hebben twee wielen - één aan de voorkant en één aan de achterkant. Kinderen van vier jaar zijn meestal zeker en motorisch fit genoeg om hun evenwicht te bewaren op een step met twee wielen. Maar of een kinderstep met twee wielen misschien al eerder of juist pas later de beste keuze is, hangt af van het individuele kind. Let er bij het kopen van een step op, dat het maximaal toegestane gewicht nog meer dan voldoende is, zodat je kind lang plezier kan hebben van zijn of haar nieuwe step.

Welke step past bij welke leeftijd?

De fabrikanten geven meestal aan voor welke leeftijdsgroep het betreffende stepmodel geschikt is. Veel sturen kunnen in hoogte worden versteld, waardoor kindersteppen lange tijd kunnen worden gebruikt. De juiste maat van de kinderstep kun je vaststellen wanneer je kind op de kinderstep staat en het stuur vasthoudt. Zijn of haar armen moeten dan in een hoek van negentig graden of iets meer gebogen zijn - dat wil zeggen, iets naar beneden.

Welke kinderstep is geschikt voor welk terrein?

Voor je een step koopt, is het handig om te weten op welke ondergrond je kind de step voornamelijk zal gebruiken. Kindersteppen met kleine, hardere plastic wielen zijn het meest geschikt voor verharde, geasfalteerde paden - bijvoorbeeld stoepen of speelstraten. Sportieve en behendige manoeuvres werken bijzonder goed met deze steppen. Kindersteppen met grote, met lucht gevulde banden bewijzen hun kracht als het gaat om hobbelig terrein - bijvoorbeeld op bospaden. Oneffenheden worden beter gedempt, zodat je kind comfortabel over langere afstanden kan rijden.

Koopadvies - belangrijke eigenschappen van kindersteppen

Er is niet langer maar één kinderstep. Moderne kindersteppen hebben inmiddels veel indrukwekkende eigenschappen, die absoluut gerechtvaardigd zijn. Vooral de banden bepalen, waar de step voor wordt gebruikt en vergroten zowel de mogelijkheden als de actieradius, zoals we al hebben ervaren. Over het nut van goede remmen hoeven we zeker niet te twisten, want de veiligheid van de kleintjes heeft de hoogste prioriteit. Daarom zijn details zoals antislipmateriaal op de treeplank of extra reflectoren een doordachte optimalisatie.

Om je te helpen de best mogelijke aankoopbeslissing te nemen, hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken van kindersteppen samengevat:

  • wielen en banden: wielen en banden van kindersteppen zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen luchtbanden en banden van kunststof. Veel moderne kunststof banden hebben ABEC-kogellagers. Deze variëren van ABEC 3 tot ABEC 7 - hoe hoger het getal, hoe hoger de kwaliteit van het kogellager. Steppen met luchtbanden garanderen: hoe groter de diameter, hoe comfortabeler het steppen. Speciale PU-banden staan bekend om hun fluisterstille rolgeluid.
  • remmen: de meeste kindersteppen zijn uitgerust met een voetrem op het achterwiel. Kinderen moeten dus fit genoeg zijn om de rem met één voet in te drukken, om de step snel tot stilstand te brengen. Kindersteppen met banden gevuld met lucht zijn meestal uitgerust met V-brakes. Er zit ook een remhendel op het stuur.
  • accessoires: kindersteppen zijn niet meer te vergelijken met de oude modellen, waaraan ouders zich nog kunnen herinneren. Moderne accessoires verhogen niet alleen het rijcomfort van de kleintjes, maar ook de veiligheid tijdens het steppen. Een anti-slip voetenplank voor een zekere positie is zeker een zinvolle verbetering. Stuurpolstering en een in hoogte verstelbaar stuur maken het vastpakken niet alleen comfortabeler, maar zorgen er ook voor, dat de step met het kind mee kan groeien. Extra reflectoren zorgen ervoor, dat kinderen op hun step beter gezien worden door andere verkeersdeelnemers. Een bel op het stuur leert het kind zelfstandig en verantwoordelijk te handelen. Standaards zijn ook erg praktisch, om de step gemakkelijk te parkeren en te voorkomen, dat hij omvalt. Mooi en ook handig zijn kindersteppen met mandjes, zodat altijd een knuffel of drinkflesje kan worden meegenomen. En vergeet vooral de helm niet!

Zo vind je bij ons de juiste step voor je kind

Een kinderstep brengt veel plezier, bewegingsvrijheid en experimenteervreugde. Je kind leert niet alleen belangrijke motorische vaardigheden, de snelheid in te schatten en te controleren, maar ook hoe sociaal om te gaan met andere kinderen die steppen. Als je vroeger zelf op een step hebt gereden, herinner je je waarschijnlijk het opbeurende en trotse gevoel dat je had als je over de paden raasde. Of de momenten waarop je een kleine of grote sprong durfde te wagen.

Vergeleken met vroegere modellen zijn moderne kindersteppen moeilijk te overtreffen op het gebied van comfort en kwaliteit. Dit geldt ook voor de veiligheid, die aanzienlijk is verbeterd. Bosweggetjes of zanderige ondergronden zijn niet langer een obstakel tijdens een weekendje weg met de kindersteppen van tegenwoordig.

En behendige manoeuvres en veilig steppen op asfaltwegen zijn niet langer een tegenstrijdigheid. Hiervoor zorgen kogellagers van hoge kwaliteit, antislip treeplanken, reflectoren en betrouwbare remmen.

Overigens: je kunt bij ons een kinderstep kopen van hoogwaardige merken zoals Puky, en verkrijgbaar in veel verschillende designs en met allerlei features. Met dit in gedachten: we wensen je veel plezier bij het kopen van de juiste kinderstep. Je zult je kroost er een groot plezier mee doen.