Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsachterlicht - uitstraling voor veilige ritten in het donker

Een rood fietsachterlicht is niet alleen wettelijk verplicht volgens de WVW (Wegenverkeerswet), maar ook essentieel voor je eigen veiligheid tijdens het fietsen. In de schemering, in het donker of bij slecht zicht zorgt een fietsachterlicht ervoor dat je tijdig gezien wordt door andere weggebruikers. Of je nu rijdt, remt of op een kruispunt staat. Fietsachterlichten zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en lichtsterktes. Op deze pagina beantwoorden we de belangrijkste vragen over fietsachterlichten. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Van dynamolampen tot LED-achterlichten voor fietsen

Een werkend fietslicht maakt je beter zichtbaar, wanneer auto's of andere weggebruikers je van achteren naderen. Niet voor niets schrijft de WVW voor, een achterlicht te monteren. Fietsachterlichten zijn daarom net zo onmisbaar als fietsvoorlichten. Fietsachterlichten kunnen werken via een naafdynamo, banddynamo of via batterijen en oplaadbare accu's.

Technisch gezien is er de laatste jaren veel veranderd: fietsachterlichten zijn geen zware blokken meer, maar hightech wondertjes, optimaal qua gewicht, grootte en functie. Dit komt door de verbeterde LED-technologie die bij de meeste lichten wordt gebruikt – of het nu MTB-achterlichten of racefietsachterlichten zijn.

Deze varianten van fietsachterlichten zijn verkrijgbaar

Fietsachterlichten zorgen ervoor, dat je beter gezien wordt bij slecht weer of in het donker. In het volgende hebben we de belangrijkste modelvarianten op een rij gezet.

  • Fietsachterlicht met banddynamo: een banddynamo is gemakkelijk te installeren. Het nadeel: de wrijving is groot en zorgt ervoor dat de verhouding tussen de bestede energie en de mate van lichtopwekking vrij laag is.
  • Fietsachterlicht met naafdynamo: het praktische van de naafdynamo is, dat hij weerbestendig is en dus bij elk weer betrouwbaar licht geeft. Het rendement is hoger dan bij een banddynamo. Het enige nadeel is, dat het achteraf inbouwen van een naafdynamo relatief ingewikkeld is.
  • Fietsachterlicht met oplaadbare batterij of batterijen: deze fietsachterlichten schijnen altijd gelijkmatig helder - ongeacht of je rijdt of staat. LED-fietsachterlichten met batterijen kun je in een handomdraai (de)monteren, want ze hebben geen dynamo of bedrading nodig. Moderne LED-achterlichten kunnen tot 60 uur licht geven.

Aan welke voorwaarden moet een fietsachterlicht voldoen?

Nu ken je de verschillende soorten lampen. In het volgende presenteren we de belangrijkste kenmerken die je moet overwegen bij het kopen van een fietsachterlicht.

  • Oplaadmogelijkheden: hetzij via de kabel, hetzij via de batterij.
  • Fietsachterlicht met remlicht: de remlichtfunctie verhoogt de veiligheid, door achteropkomende voertuigen te waarschuwen als je remt.
  • Fietsachterlicht met parkeerlicht: het parkeerlicht laadt binnen een paar minuten op via de dynamo en blijft na stilstand nog een paar minuten schijnen.
  • Automatisch inschakelen: dit zorgt ervoor dat het fietsachterlicht automatisch aangaat in het donker en wanneer je de fiets verplaatst.

Fietsachterlichten kopen bij BIKE24

Met onze dynamo-, batterij- en oplaadbare fietsachterlichten is er geen excuus om geen fietsachterlicht op je fiets te hebben. Vind nu het juiste fietsachterlicht voor jou, zodat je in het donker en bij ongunstige lichtomstandigheden veilig en met een goed gevoel kunt fietsen.