Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Innovatieve RockShox vorken, achterschokdempers & accessoires voor je MTB

RockShox, een merk van de SRAM-familie, staat bij mountainbikers al tientallen jaren synoniem voor uitstekende verende MTB-voorvorken, schokdempers en in hoogte verstelbare zadelpennen. De diverse instelmogelijkheden van de dempings- en veersystemen laten niets te wensen over voor rijders van alle disciplines, van beginners tot profs, en zorgen voor een uitstekende rijervaring. Highlights in de productportfolio zijn de RockShox vorken en RockShox schokdempers van de Signature serie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De RockShox voorvork - de revolutie van de mountainbike

Meer dan 25 jaar geleden begon Paul Turner, de oprichter van RockShox, het mountainbiken te revolutioneren door de eerste verende voorvork in productie te ontwikkelen en later de eerste volledig verende MTB (Fully) te presenteren op de industrie- en vakbeurs in Long Beach USA.
De lichtgewicht "RS-1" vork bood 50 mm veerweg, luchtvering en oliedemping.
Slechts een jaar later, met de steun van de eerste downhill-wereldkampioen, RockShox testrijder en latere bedrijfswoordvoerder Greg Herbold en Dia-Compe, begon de serieproductie van de RS-1. Het werd een miljoenensucces! Deze RockShox-voorvork verscheen in 1990 reeds met hetzelfde logo dat rijders vandaag de dag kennen en waarderen.
Bekende fabrikanten als Specialized begonnen vervolgens complete fietsen zoals de Stumpjumper met RockShox verende voorvorken uit te rusten.
Andere fabrikanten van MTB-veringcomponenten stonden nog in de kinderschoenen toen RockShox al een nieuwe mijlpaal aan het publiek presenteerde: de Judy met tot 80 mm veerweg. Deze polariseerde en gaf tegelijkertijd een gezicht aan de MTB-scene door vrijheid en expressie uit te stralen.

RockShox - verende vorken, schokdempers en accessoires voor elke trail

Sindsdien hebben de RockShox ontwikkelaars onvermoeibaar doorgewerkt en via het BlackBox technologieprogramma innovaties geïntroduceerd zoals de eerste serie schokdempers of carbon vorkdelen. De huidige verende RockShox-voorvorken zijn technisch up-to-date dankzij technologieën als de Debon Air+ luchtvering of de Charger 3 demping.

RockShox is sinds 2002 lid van de SRAM-familie en vormt een perfecte en hoogwaardige symbiose met SRAM-schakelcomponenten, aandrijflijnonderdelen en Truvativ-cockpitonderdelen.

De Signature serie: hoogwaardige verende voorvorken van RockShox voor elke trail

Of het nu 26, 27,5 (650B) of 29 inch is, het uitgebreide RockShox voorvorkassortiment laat niets te wensen over: voor de snelste trails in de cross-country-race-sector heeft RockShox de legendarische SID SL (100-120 mm veerweg) op pad gestuurd: Uitgerust met Charger Race Day demping, TwistLoc stuurafstandsbediening en de wrijvingsarme DebonAir luchtveer werkt deze superlichte RockShox-voorvork uiterst precies en efficiënt. Voor trail-dominerende droomfietsen heeft RockShox de Pike (120-160mm), voor hardcore enduristen de RockShox Lyrik (150-180mm) en voor grensverleggende enduro freerides de stoere RockShox ZEB (160-180mm). Alle RockShox Signature vorken zijn voorzien van de nieuwste DebonAir technologie en Charger 3 demping. En downhillers zullen hun geluk vinden in de schijnbaar onverwoestbare BoXXer Ultimate met 200mm veerweg en 20x110mm Boost steekas.
Voor een betere oriëntatie hebben de beste voorvorken uit de Signature serie (SID, Pike, Lyrik, ZEB, Boxxer) en de RockShox-schokdempers uit de Deluxe serie nieuwe serie-aanduidingen gekregen. De high-end veerelementen zijn gegroepeerd onder de aanduiding "Ultimate". Direct daaronder staan de modellen in de categorieën Select+ en Select.

RockShox dempers & zadelpennen: rijcomfort voor elke situatie

Contact met de grond is alles. Het is dus niet verwonderlijk dat RockShox RockShox schokdempers aanbiedt die perfect passen bij de voorvorken, zoals de trailzware RockShox Deluxe serie, de Monarch voor cross-country-gebruik en de Vivid modellen voor het zwaarste gebruik.

De veringscomponenten worden aangevuld met de eveneens bij BIKE24 verkrijgbare RockShox Reverb telescopische zadelpen met een verstelbereik tot 200 mm en stuurafstandsbediening. De radiogestuurde elektronische Reverb AXS wordt geleverd met een touch controller in plaats van de hydraulische hendel. Het ingewikkelde en tijdrovende leggen van een hydraulische leiding behoort nu tot het verleden. En dankzij de AXS-technologie kun je je RockShox zadelpen via een app naar wens aanpassen en verbinden met alle andere SRAM AXS-compatibele onderdelen.

RockShox - demper