Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Shimano groepen & accessoires - fietsuitrusting van de marktleider

Het belangrijkste onderdeel van het fietsen: Jij! Alle andere onderdelen vind je bij de baanbrekers van Shimano. Of het nu gaat om Shimano versnellingen, remmen, wielen, cassettes of fietskleding en -schoenen, bij Shimano vind je hoogwaardige fietsonderdelen en accessoires voor racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen, gravelfietsen, trekkingfietsen en e-bikes.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Shimano groepen - van hoge kwaliteit, betrouwbaar en prestatiegericht

De passie voor fietsen is met niets anders te vergelijken. Om ten volle van deze passie te kunnen genieten, heb je onderdelen en uitrusting nodig waarop je in elke situatie volledig kunt vertrouwen. Shimano heeft wereldwijd naam gemaakt als technologisch leider op het gebied van schakelsystemen, remmen, pedalen, schoenen en vele andere fietsgerelateerde producten. Het Japanse bedrijf heeft altijd gestaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge prestaties. Bovendien biedt Shimano concrete en praktische voordelen met systeemintegratie als centrale filosofie, in die zin dat alle afzonderlijke onderdelen, inclusief slijtageonderdelen, op elkaar zijn afgestemd. Shimano onderdelen zijn ontworpen voor mensen die van het buitenleven houden, ongeacht waar in de wereld.

Shimano remmen & versnellingen: onderdelen van de pioniers van de MTB-schakelgroep

Compromisloos rijplezier in elk scenario - dat is waar Shimano MTB onderdelen voor staan, zoals Shimano remmen, shifters, cranks, Shimano achterderailleurs, Shimano klikpedalen enzovoort. Met trail, cross country, all mountain, downhill, freeride of recreatief fietsen wordt een heel scala aan verschillende disciplines bestreken. Waar je focus ook ligt, Shimano heeft voor elk wat wils. In 1982 bouwde het bedrijf de eerste specifieke Shimano MTB derailleur ter wereld. Meer dan drie decennia later werd het elektronische systeem Shimano Di2 geïntroduceerd, dat zich voor racefietsen heeft bewezen. Een paar jaar later lanceerde Shimano als eerste fabrikant een elektronische MTB-groep, het eerste elektronische schakelsysteem ter wereld voor mountainbikes (Di2). Ervaring en precisie die dus niet alleen terug te vinden zijn in de topgroepen Shimano XTR, Deore XT en SLX, maar in alle Shimano onderdelen, van de Shimano groepen en Shimano remmen tot Shimano kettingen, Shimano remblokken en diverse Shimano onderdelen. Decennia van onderzoek liggen hieraan ten grondslag, waarbij alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Daardoor bieden zelfs de middenklassers zoals de Alivio, Acera, Altus en Tourney onvergelijkbaar plezier en prestaties in het terrein.

Shimano XTR

Shimano racefiets & gravelonderdelen - perfect op elkaar afgestemd

Het gaat niet meer alleen om de snelst mogelijke aandrijving. De eisen en behoeften van racefietsers zijn tegenwoordig veel uiteenlopender. De topgroepen Shimano DURA-ACE, ULTEGRA en 105 bieden een hoog niveau van comfort, gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid in race, training of vrijetijdsgebruik om zowel rijplezier als het bereiken van individuele doelen te garanderen. De Shimano GRX-serie gravelcomponenten zijn de oplossing voor alle fietsers die op zoek zijn naar een efficiënte en stabiele aandrijving buiten de gebaande paden. Een nauwkeurige en soepele Shimano versnelling, verliesvrije aandrijvingen en betrouwbare remmen, alsook Shimano remschijven en Shimano schijfremblokken zorgen ervoor dat je je volledig op het rijden kunt concentreren. Race-georiënteerde professionals, maar ook ambitieuze beginners en casual fitness rijders, vinden tussen de genoemde topgroepen en de Tiagra, SORA en Claris zeker de juiste Shimano racefietsonderdelen. Shimano - betrouwbare prestaties en maximaal rijplezier voor alle rijstijlen, zonder beperkingen.

Shimano DURA-ACE

Shimano Dura-Ace Di2, Ultegra Di2 & 105 Di2: hoge prestaties en rijplezier

De elektronische Shimano Dura-Ace, Ultegra en 105 racefietsgroepen bieden nog meer plezier op het zadel dankzij een 12-speed upgrade en ergonomische verbeteringen. De Hyperglide+ aandrijving, waarvan de ontwikkeling is geïnspireerd, bepaalt op intelligente en dynamische wijze het optimale schakelmoment. Het resultaat: nauwkeuriger en tot 50% sneller schakelen in vergelijking met het voorgaande model. De nieuwe Shimano-groepen maken bovendien indruk met hun uitstekende accucapaciteit: je kunt tot 1000 kilometer afleggen met één acculading. Bovendien informeren de LED's op de controlehendel je over het laadniveau van je accu. Om het volledige potentieel van de groep te benutten, kan de versnellingspook worden ingesteld via de bijbehorende app. Je kunt de groep bijvoorbeeld zo instellen dat een specifieke controlehendel verantwoordelijk is voor het opschakelen van zowel de Shimano voorderailleur als de Shimano achterderailleur. Met de Shimano Dura-Ace, Shimano Ultegra en Shimano 105 racefietsgroepen hoef je geen compromissen te sluiten. Meer informatie over Shimano Di2 elektronische technologie en alle andere Shimano onderdeeltechnologieën kun je vinden op bike.shimano.com.

Nog meer plezier op de fiets - Shimano STePS e-bike aandrijvingen

Lange of steile wegen en trails bedwingen met minder inspanning en meer plezier. Voor dit doel biedt Shimano STePS zowel mountainbikers als toerfietsers, forenzen en stads-/trekkingfietsers een breed scala aan aandrijvingen en componenten voor elektrische fietsen en voor zeer uiteenlopende doeleinden. De E8000 high-end lijn is perfect voor alle off-road avonturen in alpine terrein. De krachtige en stille aandrijving is geschikt voor zowel terrein- als weggebruik. Voor stads- en wandelliefhebbers biedt de aandrijving uit de E6000-serie een stille ondersteuning met nauwelijks merkbare trapweerstand. Minder zweet en meer plezier!

 

Compacter, lichter en krachtiger dan ooit tevoren: de Shimano EP8 e-bike motor

Shimano EP8 is het nieuwe vlaggenschip onder Shimano's e-bike aandrijvingen voor MTB en trekking. Met een maximumkoppel van 85 Nm bereikt de gewichtsgeoptimaliseerde opvolger van de Shimano E8000-serie nieuwe prestatieniveaus. Maar dat is niet alles: Shimano heeft de interne trapweerstand van de EP8 merkbaar verminderd en de trailmodus volledig herzien. Het resultaat: een nog soepeler, direct rijgevoel en optimale controle in elke rijsituatie. Last but not least stelt de EP8 ook nieuwe normen op het gebied van connectiviteit en configuratie. Met de E-TUBE PROJECT app kun je de aandrijving van de elektrische fiets op verschillende manieren perfect afstemmen op jouw behoeften.

Shimano fietsschoenen, kleding en accessoires

Shimano fietskleding, uitrusting en de innovatieve Shimano schoenen in combinatie met de Shimano klikpedalen zijn zo ontworpen dat ze soepel integreren tijdens het fietsen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de bekende oplossingen van Shimano om de prestaties van de fietser te maximaliseren. Aandacht voor detail waardoor elk paar handschoenen en elke jas perfect is afgestemd op je lichaam en behoeften. Of het nu op weg naar het werk is, lange uren op het zadel of een snelle sessie op de berg, je kleding moet, net als je onderdelen, functioneel, efficiënt en comfortabel zijn. En voor degenen die helemaal tot het uiterste willen gaan, heeft Shimano de S-PHYRE serie ontworpen. Technisch geavanceerd, innovatief, van hoge kwaliteit en zo doordacht dat zelfs je sokken je een prestatievoorsprong geven. Draag Shimano en Shimano draagt je overal naartoe.

Shimano – kleding, schoenen & accessoires