Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Armwarmers, beenwarmers en kniewarmers: ideaal om te fietsen bij wisselvallig weer

Iedereen kent het wel: als je naar buiten kijkt en naar de thermometer, sta je met een vragende blik voor je eigen fietskledingkast. Het is nog wat te fris om meteen de zomeroutfit aan te trekken, maar in de loop van de tocht kan te veel kleding op het lichaam behoorlijk zweterig worden. Wat handig dat er fietsarmwarmers, beenwarmers en kniewarmers zijn - de perfecte aanvulling op je outfit in wisselvallige omstandigheden. Ontdek nu arm sleeves met merino, waterdichte beenwarmers en nog veel meer functionele metgezellen voor meer comfort en rijplezier! Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Vooral in de lente en de herfst zijn de temperaturen niet waar ze zouden moeten zijn of kom je plotseling terecht in een regenbui. Maar dat mag geen excuus zijn! Om je onderweg comfortabel te voelen op je racefiets, MTB of een ander voertuig moeten deze lichtgewicht metgezellen altijd mee.

Met een schat aan functies en in verschillende uitvoeringen lossen ze probleemloos het gebrek aan comfort op. Zo kan bijvoorbeeld een armwarmer of beenwarmer voor de racefiets snel worden aangetrokken. En met hun lichte gewicht zijn deze accessoires veel gemakkelijker mee te nemen dan een complete tweede outfit. Perfect dus voor wisselvallig weer.

Nu we het er toch over hebben: vooral als je op pad bent met de racefiets zijn armwarmers, beenwarmers en kniewarmers vrijwel onmisbaar, want zoals we allemaal weten telt elke gram, en tegelijkertijd wil je onder ongunstige omstandigheden het beste uit jezelf halen. Zelfs als je als MTB-er de eerste op de trail wilt zijn, moet je vroeg opstaan en mogelijk lage temperaturen verdragen - als beloning wachten er rije trails op je en kun je je echt uitleven.

Voor maximale functionaliteit bij het fietsen: armstukken, beenwarmers en kniewarmers

Het belangrijkste bij het gebruik van fietsaccessoires is een blijvend goede pasvorm. 
De stof en de naden en manchetten moeten zo dicht mogelijk bij het lichaam zitten zonder te verschuiven. Dit wordt voorkomen door een rubberen coating aan de binnenkant van de stof, zogenaamde grippers. Bovendien draagt het gebruik van elastische stoffen bij aan een goede pasvorm. Vaak heeft het materiaal een zogenaamde 4-weg stretch en is dus in alle richtingen rekbaar.

De fietsaccessoires mogen bij het dragen niet insnijden, maar ook niet te los zitten.

Bij de oksels, de achterkant van de knieën en de ellebogen, dus de gevoelige delen van het lichaam waar een comfortabel gevoel bijzonder belangrijk is, moet je ervoor zorgen dat er geen plooien in de stof ontstaan. Dit is vooral het geval bij zeer robuuste, goed verwarmende modellen die wat dikker zijn qua stof. Fietsarmwarmers, beenwarmers en kniewarmers zorgen voor aangename warmte als de buitentemperaturen nog laag zijn. Bovendien kunnen de lichtgewichte metgezellen een veelheid aan andere voordelen bieden, afhankelijk van hun verwerking:

  • winddicht, waterdicht of bescherming tegen overmatig zonlicht
  • betere zichtbaarheid door reflectoren aan de buitenkant
  • goede vochtregulatie tussen de buitenkant dicht bij het lichaam en de buitenkant weg van het lichaam, zodat zweet snel kan worden afgevoerd
  • snelle droging, indien verwerkt met geschikte vezels
  • compressie-effect voor snel herstel na intensieve inspanning

Armwarmers, beenwarmers en kniewarmers draag je vaak meerdere uren op je lichaam, dus moet er speciale aandacht zijn voor blijvend comfort. We hebben je al informatie gegeven over de pasvorm.

Het gebruik van mengsels van natuurlijke vezels, zoals merino, en synthetische vezels, bijvoorbeeld polyester, geeft de textielaccessoires een aangenaam gevoel. Natuurlijk moeten ze ook van binnen (ligt direct op de huid) goed aanvoelen. Dus ook op de laatste klim aan het eind van een urenlange tocht of na de tiende wasbeurt.

Dit aangename draaggevoel ontstaat onder meer door het borstelen van het binnenmateriaal. In optimale omstandigheden kun je je tijdens de rit concentreren op de hoofdzaken en hoef je je geen zorgen te maken over de pasvorm van je fietskleding.

Welke functies zijn voor jou belangrijk wat betreft armwarmers, beenwarmers en kniewarmers?

Het komt erop neer dat armwarmers, beenwarmers en kniewarmers een prima alternatief zijn voor het verwisselen van kleding voor je racefiets- of MTB-ritten tijdens het overgangsseizoen. Jij bepaalt zelf welke eigenschappen je nodig hebt.

De warmteregulerende eigenschappen van deze lichtgewichte metgezellen zijn niet alleen effectief bij koele buitentemperaturen, maar ook bij snelle en lange afdalingen in de wind. Uiteindelijk hangt het van je plannen af welke andere functies je wilt dat je armwarmers voor de racefiets of beenwarmers voor de MTB hebben. In principe zijn ze ideaal om op elke fiets actief te zijn.

Van uv-bescherming tot verhoogde zichtbaarheid in het donker tot compressie, je kunt rekenen op een verscheidenheid aan nuttige eigenschappen tijdens en na de tocht.

Vind nu jouw accessoires voor het fietsen en ontdek de grote selectie armwarmers, beenwarmers en kniewarmers met verschillende functies in de BIKE24 online shop!