Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Vind je perfecte fietsshirt bij BIKE24

De keuze aan wielershirts kan op het eerste oog indrukwekkend zijn. Belangrijk zijn vooral de pasvorm en functie van het wielershirt. Deze moeten zijn aangepast aan het gebruiksdoeleinde: ben je een wielrenner die van snelheid houdt, een nonchalante mountainbiker of een fietser op trekking-tour? Bij de wielersport staat het draagcomfort centraal - daarom moet je je ronduit op je gemak voelen in je wielershirt. Bovendien speelt natuurlijk je persoonlijke voorkeur een rol bij de keuze. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom zou je voor een fietsshirt moeten kiezen?

In tegenstelling tot een eenvoudig T-shirt heeft een fietsshirt bijzonder functionele eigenschappen, waardoor het een ideaal kledingstuk voor de wielersport is. De pasvorm wordt bijvoorbeeld aangepast aan de typische bewegingen tijdens het fietsen. fietsshirts zijn zowel geschikt voor de ambitieuze wielrensport alsook voor het fietsen tijdens je vrije tijd en het dagelijks leven. Fietsshirts met ritssluiting, kraag en geïntegreerde zakken zijn bijzonder comfortabel en praktisch.

Functionele kleding voor de fiets: het textiel

De functionaliteit is buitengewoon belangrijk bij sportkleding. Het materiaal van een fiets shirt moet aan de ene kant elastisch zijn, zodat de fietser veel bewegingsvrijheid heeft. Maar net zo belangrijk is het, dat het textiel ademend is. Op die manier kan vocht van de huid naar buiten worden afgevoerd. Daardoor ben je ook uitstekend beschermd tegen afkoelen tijdens intensieve trainingseenheden.

Ook de temperatuurregeling is van belang. Op warme of koude dagen moet je lichaam nog afkoelen of opwarmen. Daarom zijn fietsshirts voor de zomer verkrijgbaar in buitengewoon licht materiaal of als thermoshirts voor de winter. Isolerende lagen, bijvoorbeeld in de vorm van vlies, beschermen tegen kou en vocht, een winddicht membraan aan de voorkant beschermt je tegen de koude wind tijdens het fietsen. 
Er zijn zelfs fietsshirts met UV-bescherming die het risico van zonnebrand verminderen.

Bovendien moeten fietsshirts handig zijn. De rugzakken van een wielrenshirt bieden bijvoorbeeld plaats voor waterflessen of energy-repen, bij het MTB-fietsshirt vind je vaak kleine afsluitbare zakken voor je sleutel of de liftkaart. Krachtige opvallende kleuren of reflecterende elementen aan het shirt zorgen ervoor dat je tijdens het fietsen goed wordt waargenomen door andere verkeersdeelnemers. Naast subtiele fietsshirts in zwart of wit zijn er ook opvallende fietsshirts verkrijgbaar, die bijvoorbeeld een retro-look of grappige motieven hebben.

Afhankelijk van het doel en de voorkeur: pasvorm van je fietsshirt

De meeste fietsshirts zijn aan de voorkant korter en aan de achterkant iets langer. Zo ontstaan er bij een naar voren gebogen houding op de fiets geen plooien op de buik en het onderste deel van de rug blijft bedekt. Voor wielrenners zijn er ook andere pasvormen dan voor mountainbikers of alledaagse fietsers.

Het klassieke wielrenshirt voor highspeed-fans

Bij de jacht naar een nieuw record telt elke seconde, en een fladderend shirt remt je onnodig af. Daarom zijn wielrenshits zo ontworpen dat ze buitengewoon strak en nauw op het lichaam zitten. Ze liggen als een tweede huid op het bovenlichaam en zorgen voor een gering als mogelijke luchtweerstand.

Wielershirts hebben vaak een doorlopende ritssluiting, zodat je ze ondanks hun strakke pasvorm snel en eenvoudig kunt aantrekken. De ritssluiting zorgt ervoor dat het shirt perfect afsluit aan de hals en voorkomt het binnendringen van wind. Om te voorkomen dat er kleine luchtkussens ontstaan onder het shirt, zijn de boorden aan mouwen en rug meestal gemaakt van elastisch materiaal of bovendien nog voorzien van siliconen.

Het nonchalante bike-shirt voor trails

Het MTB-fietsshirt heeft een iets langer model: veel bewegingsvrijheid geniet hier de voorkeur. Onder de wijdere snit heb je bovendien plaats voor extra protectoren. Naast de fietsshirts in wit en zwart zijn er hier veel shirts met stijlvolle patronen en opvallende kleuren. Veel mountainbikers presenteren hun zeer individuele stijl graag op de trails, of het nu gaat om retro-fietsshirts of kleurig opvallende fietsshirts.

Het comfortabele fietsshirt voor MTBs past perfect bij de betreffende MTB-wielerbroeken. In vergelijking met de fietsshirts, waarvoor je bij BIKE24 eveneens de ideale broeken als aanvulling vindt, worden fietsshirts voor MTBs gemaakt van robuuster materiaal, zodat de fietser tijdens het fietsen door het kreupelhout zo goed mogelijk beschermd is. Aerodynamica voor het wielrennen aan de ene kant en robuustheid evenals bewegingsvrijheid voor het mountainbiken aan de andere kant onderstrepen ook de verschillende wielerbroeken.

Shirts met korte- en met lange mouwen - wanneer draag je wat?

Of je nu kiest voor een shirt met lange of korte mouwen om te fietsen is soms niet zo makkelijk om te beslissen. Dit hangt in eerste instantie af van je persoonlijk comfortgevoel en natuurlijk van het weer. Natuurlijk zijn shirts met lange mouwen geschikt bij lage temperaturen, maar ze beschermen ook tegen de brandende zon op midzomerdagen. En ze kunnen drukplekken en schaafwonden verminderen als je bijvoorbeeld je armen op het stuur van je triatlon-bike of tijdrit-fiets (TT) legt.

Fietsshirts met korte mouwen kunnen met armwarmers of lichte fietsjacks en -bodywarmers perfect aan de betreffende weer- en temperatuuromstandigheden worden aangepast.

fietsshirts voor vrouwen en mannen

fietsshirts voor heren hebben een andere snit als fietsshirts voor dames, want mannen en vrouwen hebben natuurlijk anatomische verschillen. fietsshirts voor dames zijn wijder rond de borst, maar hebben een smallere pasvorm rond de taille. Ook het schoudergedeelte is smaller. Het fietsshirt moet daarom passend bij het geslacht gekozen worden, zodat de optimale pasvorm de performance van de wielrenner ondersteunt.

De juiste verzorging voor een fietsshirt

Je shirt moet je na elk gebruik wassen, het beste in de wasmachine. Als je kiest voor een programma voor de fijne was op 30° C, kun je niets fout doen. Belangrijk: gebruik in geen geval een wasverzachter, omdat deze de vezels van het functionele materiaal kan beschadigen. Ook het drogen in de droogtrommel is niet zo goed voor het fietsshirt.

Speciale textielverzorging helpt je, de ademende activiteit van het textiel en de stralende kleuren langer te behouden.