Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Compressiekleding - meer stabiliteit en betere regeneratie

Streef je naar de beste wedstrijdprestaties of wil je gewoon fit zijn voor je training? Wat je persoonlijke doelen ook zijn, compressiekleding voor sport zorgt voor betere prestaties, stabiliteit en een beter herstel. De voordelen van nauw aansluitende kleding zijn duidelijk. De externe druk op de spieren verhoogt de veneuze terugvoer en verbetert de toevoer naar de spier. Dit helpt ook bij het herstel na een training en vermindert het subjectieve gevoel van inspanning. En als je je onder stress ook nog goed voelt, kun je meestal beter presteren! Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Medische compressiekousen zijn al lang een beproefd middel bij veneuze aandoeningen en ter voorkoming van trombose. De druk van buitenaf op het weefsel ontlast het veneuze en lymfatische systeem. Sinds enige tijd worden sokken, kousen, shirts, broeken en ondergoed met een compressief effect ook steeds meer gebruikt in de sport. Compressiekleding en -accessoires zijn niet alleen populair bij langeafstandslopen en triatlon. Naast hardlopen wordt compressiekleding ook bij andere sportactiviteiten met duurbelasting gewaardeerd, zoals bergsporten, conditietraining of wielersport.

Compressiekleding voor hardlopen & sport: meer welzijn tijdens en na inspanning

De bijzondere textieleigenschappen van compressiekousen, maar ook van compressieshirts en -broeken, worden gekenmerkt door een beperkte elasticiteit. Dit verhoogt de druk op de bloedvaten. De bloedcirculatie tijdens de rustperiode moet op deze manier worden verhoogd, en de spieren moeten sneller worden geactiveerd en opgewarmd. Dit leidt dan tot een grotere stroomsnelheid van het bloed en dus tot een sneller terugtransport van zuurstofarm bloed naar het hart en een betere afvoer van "afvalstoffen". Bovendien kan het dragen van compressiekleding de spieren van buitenaf ondersteunen. Niet alleen kunnen er minder spiertrillingen en minder micro-blessures optreden - maar ook worden bewegingen stabieler. Vermoeidheid van de spieren, pezen en banden wordt bovendien vertraagd en blessures kunnen zo worden voorkomen.

Een positief effect op de prestaties door het dragen van compressiekleding tijdens het sporten is nog niet onomstotelijk wetenschappelijk bewezen. Er zijn echter steeds meer berichten van duursporters over de positieve subjectieve effecten van dergelijke kleding. Veel atleten ervaren bijvoorbeeld een verbeterd gevoel van welzijn door de toegenomen spierspanning en verbeterde lichaamsspanning.

De positieve effecten van compressiekleding zijn in ieder geval het best bewezen voor het herstel. Gedragen na het sporten kan de snellere afvoer van weefselvocht de spierpijn verminderen en daardoor de hersteltijd van de spieren verkorten.

Wat voor kleding en accessoires zijn er?

Naast de veelgebruikte hardloopsokken met compressie zijn er ook sleeves (dus arm- en beenwarmers), die als voordeel hebben dat je ze bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd snel aan en uit kunt trekken. Verder zijn ook shirts met korte of lange mouwen en broeken, tights of shorts met compressiefunctie niet meer ongewoon. Zo kun je de ideale compressiekleding voor elk weer en elke temperatuur vinden!