Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietshandschoenen voor dames - comfortabel & beschermd onderweg op de fiets

Fietshandschoenen zijn ongelooflijk veelzijdig. Niet alleen kun je je grip op het stuur verbeteren, trillingen verminderen, je handen warm en droog houden en beschermen tegen krassen en schaafwonden, maar je kunt er zelfs potentieel je smartphone mee bedienen. Maar natuurlijk heb je niets aan de beste dames-fietshandschoenen als ze niet zijn afgestemd op en aangepast aan je handen, het beoogde gebruik en het seizoen. Hier lees je of je moet kiezen voor handschoenen zonder of met vingers en op welke features je moet letten. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Dames-fietshandschoenen voor gravel- en wielrentochten, MTB-trail-avonturen en city-bikers

Elke ondergrond stelt andere eisen. Dit geldt net zo goed voor je handen. Om het beste compromis te vinden tussen gevoel, grip, comfort en bescherming, moet je eerst beslissen of je je fietshandschoenen meer nodig hebt op straat of op ruw terrein. Ben je een all-season-fietser, pendel je in alle weersomstandigheden of haal je alleen in de stralende zon je glimmende racefiets tevoorschijn? Dit bepaalt hoeveel voering, membranen en weersbescherming je nodig hebt. Stort je je liever op veeleisende downhills naar beneden? Dan moet je dringend vulling, versterkingen en beschermers overwegen. Wij hebben voor elke dame de juiste handschoenen in ons assortiment!

Asfalt, grind, aarde - fietshandschoenen zijn geschikt voor elke ondergrond

Heel kort door de bocht kun je zeggen dat je op de weg meestal vrouwelijke renners aantreft met handschoenen zonder vingers of met wielrenhandschoenen, terwijl ze off-road meestal handschoenen met vingers gebruiken. Behalve van seizoen en weersomstandigheden hangt het ook af van hoeveel stof je tussen jou, je stuur en je versnellings- en remhendels wilt hebben, en hoe gevoelig je handen zijn voor druk en wrijving.

Maak je regelmatig ronden van meerdere uren of ga je met je gravelbike off-road, dan kunnen MTB-handschoenen ook een optie zijn. Mountainbike-handschoenen zijn natuurlijk in de eerste plaats ontworpen voor mountainbiken en bieden een aantal speciale eigenschappen, die we hieronder toelichten.

Aan de andere kant is het belangrijk te bedenken, dat meer stof ook meer zweet kan betekenen, en daarom kan het prettig zijn de voorste vingertoppen vrij te laten, vooral op een racefiets. Lichte mesh-handschoenen zorgen voor extra ventilatie. Maar ook hier is voorzichtigheid geboden: lichtgewicht wielrenhandschoenen kunnen ook UV-straling doorlaten en je kunt dus zonnebrand krijgen. Vergeet dan ook de zonnebrandcrème niet, zelfs niet met handschoenen zonder vingers!

Ergonomisch ontworpen schuimvulling verlicht de druk op de pols, want daar rust het meeste gewicht op het stuur. Door de met moderne lasertechnologie gesneden naadloze snijpatronen hoef je je geen zorgen te maken over schuurplekken en blaren. Tenminste, zolang je de juiste maat kiest!

Fietshandschoenen het hele jaar door - bescherming bij kou, wind en regen

Het veelgebruikte cliché dat slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleding, gaat bijna nog meer op voor fietshandschoenen. Koude of doorweekte handen kunnen je hele rit verpesten. Gelukkig is er voor elke uitdaging een oplossing. Als de temperaturen dalen en de eerste ijzige nachten wachten, zit je er warmpjes bij met isolerende en gevoerde winterhandschoenen.  Deze zijn meestal ook voorzien van wind- en waterafstotende membranen of coatings, want de kou wordt nog onaangenamer als er vocht in het spel is.

Als je een all-weather-strijdster bent, moet je ook volledig waterdichte handschoenen in je repertoire hebben. Moderne membranen zoals GORE-TEX houden zelfs de zwaarste regenbuien tegen en zijn tegelijkertijd ademend en vochtregulerend. Maar in het voor- en najaar kan een paar dunne, wind- en waterafstotende dames-fietshandschoenen ook volstaan. Ze bieden vaak voldoende bescherming tegen korte, oncomfortabele weersveranderingen, maar ook tegen de zon, die al sterker wordt of nog steeds fel schijnt. Handschoenmodellen met reflecterende details maken, dat je veel zichtbaarder en veiliger bent in het wegverkeer.

Racefiets, MTB en co. - polstering en protectoren voor je hand

Gewatteerde fietshandschoenen zijn niet alleen off-road nuttige metgezellen. De schuim- of gelkussens absorberen ook veel trillingen en schokken op de weg en voorkomen zo voortijdige vermoeidheid. Ben je vaak wat wilder onderweg, dan is gel-vulling de optimale schokdemper.

En als je je het meest thuis voelt op de trails, beschermen handschoenen met lange vingers van stevig materiaal je tegen krassen en verwondingen. Vooral moedige downhill- en enduro-bikesters zouden zich eens moeten verdiepen in fietshandschoenen met protectoren. Speciaal geïntegreerde oppervlakken, bijvoorbeeld in het knokkelgebied, verminderen de botsingsenergie bij onvermijdelijke valpartijen en daarmee ook de kans op ernstige verwondingen of verstuikingen. Zodat je je meteen in de volgende afdaling kunt storten!

Past als een handschoen - maten voor dames-fietshandschoenen

Vooral bij fietshandschoenen is de juiste maat kiezen een delicate zaak, die je rijgedrag op vele manieren beïnvloedt. Als ze te strak zitten, kun je aan gevoel verliezen door slechte doorbloeding of ze kunnen schuren. Als ze te groot zijn, verlies je precisie en contact bij het schakelen, remmen en sturen.

Omdat er geen gestandaardiseerde maten voor handschoenen bestaan, kunnen overzichtstabellen alleen als uitgangspunt dienen. Je moet altijd op de productpagina of bij de fabrikant nagaan of er een modelspecifieke meettabel bij zit. Hoewel een perfecte pasvorm niet kan worden gegarandeerd, is het toch een goed idee om vooraf de omtrek van je hand te meten.

Maattabel voor dames-fietshandschoenen

Met een meetlint of een touwtje en een liniaal kun je gemakkelijk de omtrek van je hand op het breedste deel meten en de juiste maat vinden in de onderstaande tabel. Zorg ervoor dat je de tape aan de basis van je duim legt en niet eromheen.

Handschoenmaat (inch) Handomtrek (cm) Confectiemaat
4,5 15,5 XS
5 16 XS
5,5 16,5 S
6 17 S
6,5 18 M
7 19 M
7,5 20,5 L
8 21,5 L
8,5 23 XL
9 24 XL

 

Afhankelijk van hoe lang en smal je handen zijn, kan het ook zinvol zijn om te kijken naar de categorieën fietshandschoenen voor heren of fietshandschoenen voor kinderen. Bij twijfel rest echter niets anders dan ze te passen. BIKE24 helpt je graag bij het vinden van de juiste fietshandschoen.