Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Saucony loopschoenen en loopkleding − voor profs de eerste keuze

Saucony werd in 1898 opgericht in Kutztown aan de Saucon River in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De grote doorbraak kwam echter pas in 1977, toen een gerenommeerd Amerikaans tijdschrift de schoenen van Saucony bekroonde. In 1980 werd de eerste antislip-hardloopschoen van het merk uitgebracht, de Trainer 80. Deze werd kort daarna gevolgd door de Saucony Jazz, die destijds werd beschouwd als de modernste hardloopschoen op de markt. Tegenwoordig is Saucony een gerenommeerd merk hardloopschoenen met een breed assortiment aan uitstekende hardloopschoenen, die ook bij proflopers populair zijn.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Saucony loopschoenen: innovatief en professioneel

Het succesverhaal van het merk ging in de jaren negentig onverminderd verder met de Shadow 6000. Saucony ontwikkelde het Grid-systeem, dat voor het eerst demping en stabiliteit combineerde en zo de basis vormde voor moderne technologische innovaties. Andere ontwikkelingen, zoals de Flexion-Plate-technologie, werden erkend door gerenommeerde tijdschriften zoals "Runner's World Magazine" of ontvingen prijzen voor bijzondere innovaties.

Saucony-hardloopschoenen vonden daarnaast al vroeg hun weg naar de profsport en het merk sponsorde ook talloze atleten en hardloopevenementen. Zo is Saucony bijvoorbeeld sponsor van de marathon van Keulen. Tegenwoordig worden de modellen hardloopschoenen gekenmerkt door geavanceerde dempingssystemen, zoals PWRRUN en PWRRUN+. Hierdoor geniet je tijdens het hardlopen van de bescherming en energieteruggave die de profs ook gebruiken.

Ter oriëntatie: de belangrijkste hardloopschoenen van Saucony

Er is inmiddels een zeer groot assortiment aan Saucony-hardloopschoenen met verschillende technologieën en doelstellingen. Je hebt ook een ruime keuze aan stijlen, designs en kleurstellingen bij de afzonderlijke modellen. Daarnaast vind je een heel assortiment speciale Saucony-hardloopschoenen voor dames. In principe biedt het merk aan:

  • neutrale hardloopschoenen - uitgerust met innovatieve en bekroonde technologieën, zoals de Saucony Ride of de Saucony Endorphin Shift
  • Stability hardloopschoenen - de juiste hardloopschoenen voor overpronatie in vele varianten, zoals de Saucony Guide
  • racing flats - de collectie voor wedstrijden met professionele en bijzonder lichte wedstrijdschoenen, zoals de Saucony Endorphin
  • trailschoenen - bijzonder slijtvaste, stabiele en waterafstotende hardloopschoenen met uitstekende grip voor off-road hardlopen, zoals de Saucony Peregrine

De speciale Saucony hardloopschoenen dames

Het assortiment van het merk omvat een grote selectie hardloopschoenen voor dames. Zo kun je vrijwel elke variant - of het nu gaat om de beproefde klassiekers of de moderne varianten zoals de Saucony Kinvara - ook voor dames vinden. Saucony hardloopschoenen voor dames worden gekenmerkt door een bijzondere esthetische verscheidenheid. Er zijn tal van chique ontwerpen, van discreet tot opvallend - en dus veel modieuze combinatiemogelijkheden.

Functionele en modieuze Saucony hardloopkleding

Saucony biedt je niet alleen een vrij groot assortiment hightech hardloopschoenen, maar ook de bijpassende hardloopkleding. Je vindt hier functionele T-shirts, longsleeves, hoodies, hardloopjacks en natuurlijk de juiste hardloopbroek voor alle weersomstandigheden. Functioneel betekent vooral twee dingen: een goede pasvorm en een goed ademend vermogen. Beide zijn absoluut cruciaal voor succesvol en vooral comfortabel hardlopen.

Functionele hardloopkleding is verkrijgbaar in specifieke stijlen voor mannen en vrouwen. Naast verschillende speciale functies zoals reflecterende naden of een ingebouwde USB-LED-lamp, heb je ook de keuze uit een breed scala aan stijlen en designs. Het merk hecht ook veel belang aan het fashion-aspect.