Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Tacx fietstrainers, bidons en meer - Bereik je trainingsdoelen op een slimme manier

Slecht weer, kou of gewoon geen tijd - de redenen waarom je niet aan fietsen en trainen in de buitenlucht toekomt, kunnen legio zijn. Met een Tacx-hometrainer behoren deze problemen tot het verleden. De Wheel-On-Basic-trainers, zoals de Tacx Booster met handmatige weerstandsregeling, zijn de perfecte instap voor indoor-training. Je thuistraining wordt een echte belevenis met een smarte trainer zoals de app-gestuurde Tacx Neo 2T. Om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt tijdens je training, gebruik je Tacx-bidons en -bidonhouders.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Van een kleine fietswerkplaats tot een trendsetter voor rollentrainers

Toen de kleine fietsenwinkel in 1957 in Wassenaar werd geopend, had niemand enig idee dat vandaag de dag professionele wielrenners en atleten van over de hele wereld hun vertrouwen zouden stellen in de rollentrainers van Tacx.
Maar first things first: het assortiment van de door Koos Tacx Senior opgerichte fietsenwinkel groeide gestaag, want deze fietsliefhebber hield ook van knutselen. Al in de jaren zestig had hij een brainwave, die een revolutie in de fietstraining inluidde. Hij ontwierp het principe van de free-roller, een trainingstoestel bestaande uit drie rollen gemonteerd in een frame, waarop je ter plekke rijdt voor warming-up of wintertraining.
In de jaren daarna werd van de free-roller de zogenaamde Wheel-On-rollentrainer afgeleid - voor een gemakkelijkere trainingsstart. De Nederlandse fabrikant bereikte in het jaar 2000 een nieuwe mijlpaal met de presentatie van de eerste slimme, computergestuurde fietstrainers, waarop ook de huidige Direct-Drive-trainers zijn gebaseerd.

Tacx Antares free-roller  voor baanwielrenners en klassieke indoor-training

Tacx rollenbank - uitdagende training en virtuele avonturen

Iedereen die wel eens een Tacx-rollentrainer thuis heeft neergezet, weet welke aantrekkingskracht zo'n trainingsapparaat heeft op bezoekers en gasten. Ongeacht leeftijd of conditie willen de meeste mensen wel eens proberen te fietsen en zodra je de virtuele race-app op de tv of tablet start, kunnen ze niet meer stoppen. Er rijzen al snel vragen als: "Heb ik hier een speciale fiets voor nodig?" of "Hoeveel kost zo'n trainer?".
Om deze en andere vragen te beantwoorden, stellen we je de Tacx-rollentrainers graag nader voor.

Tacx Basic - begin nu met je thuistraining!

Met Tacx-Basic-trainers kun je perfect kennismaken met fietstraining thuis of jezelf op een goede manier opwarmen voor een wedstrijd. 
Niet alleen bieden ze een breed scala aan trainingsmogelijkheden, maar ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
De Wheel-On-trainers, waaraan een reguliere fiets met het achterwiel wordt vastgeklemd, overtuigen zonder uitzondering met hun stabiele vouwframes, trillingsdempende, elastogel-stalen rollen en handmatig instelbare magnetische weerstanden.
De verschillen tussen de Tacx-Basis-modellen zitten in het maximale weerstandsvermogen, de weerstandsinstelling en de leveringsomvang.

De Tacx-Booster-rollentrainer is het vlaggenschip van de Basic-serie. Hij maakt indruk met een groot vliegwiel en een maximale weerstand van 1050 Watt, die je comfortabel vanaf het stuur kunt instellen.
Als je niet zoveel vermogen nodig hebt, kun je echt geld besparen met de Basic-Blue-modellen zoals de Motion of Twist en toch genieten van de voordelen van thuis trainen.
Voor baanwielrenners en liefhebbers van klassieke fietstraining wordt de serie gecompleteerd door de twee free-rollers Tacx Galaxia en Antares.

Basic Blue Motion - De eerste stap in de wereld van Tacx-rollentrainers

De voor- en nadelen van de Tacx-Basic-trainer op een rij

Voordelen Nadelen
standalone - geen stroomaansluiting nodig graduele, handmatige weerstandsregeling
vrij van elektronica en dus minder gevoelig voor storingen veel bedrijfsgeluid of sterke trillingen ► kunnen worden verminderd met speciale matten
bijzonder betaalbaar weerstandsvermogen mogelijk niet voldoende voor actieve sporters
  speciale trainingsband aanbevolen in verband met bandenslijtage

Tacx Smart - beleef fietsavonturen in je huiskamer!

De Tacx-Smart-trainers maken je training nog afwisselender en doen je bijna vergeten dat je eigenlijk thuis aan het trainen bent.
Dankzij software-gestuurde weerstanden met wireless aansluiting kun je je Tacx-Smart-trainer verbinden met je smartphone, tablet, tv of PC en gebruikmaken van trainingsapps van onder andere Tacx, Zwift of Sufferfest. Deze apps kunnen routeprofielen met een bijzonder hoge mate aan realisme simuleren, en na succesvolle afronding ontvang je bovendien een uitgebreide trainingsanalyse en aanbevelingen om je prestaties te verbeteren.
De eerste stap in de wereld van Tacx-Smart-trainers is de Satori, waarbij je de weerstand op het stuur kunt aanpassen aan de aanbevelingen van je trainingssoftware. De Tacx-Flow- en Vortex-Wheel-On-trainers met automatische weerstandsaanpassing vormen de middenklasse. De top van de lijn zijn echter de direct-drive-trainers rond de koploper met de Neo 2T.

Tacx-Direct-Drive-rollentrainer

Tacx Neo 2T interactieve thuistraining waarmee je thuis de wedstrijd wint

Direct-drive-rollentrainers geven je dankzij een betere krachtoverbrenging bijna het gevoel dat je op de weg rijdt.  In plaats van het achterwiel wordt de trainer zelf, die voorzien is van een eigen cassette, in de achterkant van je fiets geklemd; dan heb je geen bandenslijtage of harde geluiden!
Dankzij maximale weerstanden tot 2200 Watt vormen de Tacx Direct-Drive-Smart-trainers bovendien de ideale basis voor een allround-fietstraining met intervallen, sprints en realistische beklimmingen.

De Tacx Flux S trapt af met een indrukwekkende weerstandsunit van 1500 Watt die elektromagnetisch wordt aangestuurd bij 40 km/u en je vermogen meet met een afwijking van slechts 3%. Vijfhonderd watt daarbovenop en nog meer nauwkeurigheid biedt zijn grote broer, de Flux 2 Smart.

De Tacx Neo 2T biedt je het beste van het beste. Zijn speciale motorrem in combinatie met een geavanceerd sensorsysteem, bijvoorbeeld voor pedaalslaganalyse, past de weerstand realistisch aan voor een perfecte simulatie. Een ander uniek selling-point is de zachte motorondersteuning bergafwaarts en bij het uitrollen op een recht stuk weg. Ondanks alle stabiliteit biedt de speciale frameconstructie ook een aangename zijdelingse buiging als je op de pedalen staat en kan ruimtebesparend worden opgevouwen.

De voor- en nadelen van de Tacx-Smart-Direct-Drive-trainers op een rij

Voordelen Nadelen
zeer stil en trillingsarm relatief hoge kosten
geen bandenslijtage of „slippen“ extra trainer-cassette of vrijloop nodig
zeer realistische bergop- en zelfs bergaf-simulaties¹ mogelijk alleen topmodel Neo 2T Standalone²
smarte trainingssoftware met workouts en trainingsplannen  

¹alleen bij Neo 2T Smart
²zonder stroomaansluiting geen motorondersteuning bij hellingen

Spannende training met de Tacx App

Om je vanaf het begin de voordelen van virtueel fietsen op de hometrainer te laten ervaren, ontvang je bij alle Tacx-Smart-trainers een premium lidmaatschap van 1 maand voor de Tacx-app.
De app, die beschikbaar is voor pc of smartphone, is zowel trainer als trainingsmaatje. Eerst stel je met de app een geschikte training samen of kies je een trainingsfilm uit talloze klassiekers en fantastische routes. Vervolgens ga je met ondersteuning van de app de uitdaging aan. Ook kun je met Tacx-Smart-rollentrainers op basis van GPS-profielen tegen vrienden racen. Tijdens de rit toont de Tacx-app je prestatiegegevens in head-up stijl: snelheid, vermogen, cadans en optioneel je hartslag.