Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
Gratis en eenvoudig retour

Northwave - hoogwaardige fietsschoenen, fietsbrillen en fietskleding

Northwave, opgericht in 1991 in een kleine garage in Italië, heeft zich gevestigd als een van de meest innovatieve en modieuze fietsmerken ter wereld. Northwave kan zichzelf zien als een van de meest gedragen en meest succesvolle fietsschoenfabrikanten, vooral in de cross-country-sector, maar overtuigt ook met hoogwaardige fietskleding voor dames en heren.

Verder lezen

Zeer functioneel & stijlvol: professionele fietskleding in spannende designs

In 1991 begonnen Gianni Piva en zijn vrouw Daniela in een kleine garage in Montebelluna, Italië, met het produceren van snowboardschoenen voor grote fabrikanten. Maar al snel besloten ze die zelf te gaan verkopen onder hun eigen merk: dit was de geboorte van Northwave. 

Kort daarna werd Gianni door zijn schoonzoon overtuigd om ook mountainbikeschoenen te gaan produceren, want deze sport begon in die tijd net sterk te groeien. Met de Integral werd in 1993 de eerste Northwave MTB-schoen gelanceerd, die met een fris tweekleurig ontwerp de voorheen zeer monotone fietsmarkt door elkaar haalde. Het merk was ook in het nieuwe segment zeer succesvol en viel op met zijn innovatieve en interessante ontwerpen. Een credo waaraan Northwave tot op de dag van vandaag trouw is gebleven: stijlvolle fietskleding zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en duurzaamheid. 

Vanaf het begin gingen topsporters als Paola Pezzo en Missy Giove met Northwave schoenen op pad. In 1995 werd het assortiment uitgebreid met racefietsschoenen en Ivan Gotti won meteen de Giro d'Italia op Northwave schoenen. Ook veel andere legendes vertrouwden op de schoenen van de opkomende fabrikant. Onder hen Mario Cippolini, Cadel Evans en Tom Boonen.

Northwave - race- & MTB schoenen, brillen & fietskleding voor dames & heren

Sinds 2003 biedt Northwave ook zeer functionele fietskleding voor dames en heren, zoals shirts en bibshorts. Maar ook fietsjacks en natuurlijk alle noodzakelijke accessoires zoals baselayers, handschoenen, sokken en fietsbrillen. Ook hier zette Northwave vanaf het begin trends in truien, vesten en handschoenen.

Kort daarna lanceerde Northwave de eerste GORE-TEX®-winterschoen voor fietsen, de Celsius, en is nu met 10 modellen marktleider in dit segment.

In 2020 heeft Northwave een van de lichtste series XC-schoenen ter wereld in zijn portfolio, de Ghost Pro. De Extreme Pro raceschoen is een revolutionaire ontwikkeling wat betreft materiaal. De op de millimeter nauwkeurige aanpassing van de pasvorm via het SLW2-sluitsysteem en de Enduro Mid bieden elke Enduro rijder een optimale portie grip, comfort en bescherming.

Qua kleding valt vooral de Switch-lijn op, waar trendy ontwerpen uit de fixie-scene zijn overgenomen en met zeer functionele materialen zelfs aan professionele eisen voldoen.

Northwave - race- & MTB schoenen, brillen & fietskleding voor dames & heren

Northwave is nog steeds een van de meest innovatieve en modieuze fabrikanten van fietsschoenen en -kleding ter wereld. De ontwikkeling van de producten vindt nog steeds plaats op het hoofdkantoor in Noord-Italië, ongeveer een uur rijden ten noorden van Venetië, en Gianni Piva is hier nog steeds met passie aan het werk. Onophoudelijk worden nieuwe materialen en nieuwe constructies getest, die de ontwikkeling van schoenen en textiel aandrijven.