Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Salomon - schoenen, kleding & uitrusting voor trails, stad en bergen

In 1947 opende de familie Salomon een kleine werkplaats voor ski's aan de oevers van het Lac d'Annecy midden in de Franse Alpen. Vandaag de dag is Salomon een van 's werelds toonaangevende merken voor trailrunning, wandelen, skiën en snowboarden. De kleding, schoenen en rugzakken bieden de hoogste functionaliteit en een dynamisch design voor iedereen die snel en speels door de natuur wil bewegen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Doorleefde bergsportpassie uit Frankrijk

Opgericht in 1947 in Annecy in het zuidoosten van Frankrijk door Jeanne Salomon, haar man François en hun zoon Georges, vierde het merk zijn eerste grote doorbraak met de uitvinding van een skibinding met automatische ontgrendeling. Hun passie voor bergsport- en outdoor-activiteiten leidde in de loop van de jaren negentig tot de ontwikkeling van de eerste Salomon hardloop- en wandelschoenen en bijpassende uitrusting en kleding. Vandaag de dag omvat het assortiment ook een enorme selectie hoogwaardige wandel-, snowboard-, freeski-, skitour-, hardloop- en expeditierugzakken, die speciaal zijn ontworpen voor elke taak.

Ervaring en engineeringskunst voor de trails

Bijna geen enkel ander bedrijf is zo nauw verbonden met de wereld van trail- en ultralopen als de Fransen. Hardlopen buiten de gebaande paden is sterk in opkomst en stelt zeer specifieke eisen, waarop Salomon heeft gereageerd met vele innovaties met de hulp van talloze uitzonderlijke atleten, ingenieurs en ontwerpers in het eigen Annecy Design Center. Tientallen jaren ervaring van overwinningen in 's werelds grootste ski-, hardloop- en bergwedstrijden, recordbrekende afdalingen naar de hoogste toppen op aarde en meerdaagse expedities op je eigen benen of ski's zijn gebruikt bij de ontwikkeling van elk afzonderlijk product. Als je Salomon's Quicklaces en veters strikt en hun kleding aantrekt, weet je dat het feedback heeft gekregen van woestijnlopers en wereldkampioenen, UTMB-, Western States- en Leadville-winnaars zoals Ryan Sandes, François D'Haene, Emelie Forsberg, Courtney Dauwalter en Kilian Jornet.

Het toppunt van performance: de S-LAB-collectie

Vooral de hoge eisen van waarschijnlijk de beste duursporter van zijn generatie - de Spanjaard Kilian Jornet - die schoenen en uitrusting nodig heeft voor korte bergbeklimmingen, hete, steile of rotsachtige lange afstanden tot de koudste, besneeuwde recordbeklimmingen van legendarische bergen als de Matterhorn, Mont Blanc of Mount Everest, hebben de functionaliteit, veelzijdigheid, duurzaamheid en het design aanzienlijk beïnvloed. In dit opzicht vertegenwoordigt de S-LAB-serie de absolute topklasse van het huidige onderzoek bij Salomon. Alle producten van het merk profiteren van de verdere ontwikkelingen in de S-LAB-collectie.

Salomon kleding, schoenen, rugzakken en uitrusting voor elk avontuur

Afhankelijk van de bodemgesteldheid en het weer, en afhankelijk van de lengte van de wandeling of run, zijn verschillende schoenen en profielen en verschillende kleding en uitrusting nodig. Voor zachte of modderige ondergrond worden bijvoorbeeld zolen met agressieve grip en hoge noppen aanbevolen. Deze worden vaak gedragen bij koud of regenachtig weer, waarbij het ook verstandig is om waterdichte jassen en broeken te dragen, evenals verwarmende tops, mutsen, handschoenen en multifunctionele sjaals. 
Omdat trailrunners, wintersporters, bergbeklimmers en wandelaars ook nog voedsel en veiligheidsuitrusting bij zich moeten hebben, is een geschikte rugzak onmisbaar. Van het lichte en nauwsluitende hardloopvest met genoeg ruimte voor twee soft-flasks of 1 liter vloeistof tot de robuuste alpine rugzak met ijsbijlhouders: bij Salomon is over elk detail goed nagedacht. 
Dankzij de opgebouwde expertise vind je bij Salomon alleen producten die zijn ontworpen met specifieke doelen en toepassingsgebieden in gedachten. Sneldrogende en waterdoorlatende schoenen voor swimrun-atleten. Duurzame schoenen gemaakt van gerecycled materiaal. High-speed-schoenen die klaar zijn voor maximale hoogtes en alle omstandigheden. It's time to play!