Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

VAUDE rugzakken en kleding - duurzame producten voor dagelijks gebruik

Al meer dan 40 jaar staat VAUDE voor hoogwaardige outdoorkleding en uitrusting voor bergsport- en fietsfanaten. Als innovatief familiebedrijf en duurzame fabrikant neemt VAUDE zijn verantwoordelijkheid voor mens en natuur zeer serieus. Of het nu gaat om VAUDE fietskleding, rugzakken of fietstassen - alle producten van de outdoor outfitter worden klimaatneutraal geproduceerd en bestaan voor 50% uit gerecyclede of biobased materialen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

VAUDE - „het duurzaamste merk van Duitsland“

VAUDE is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bedrijven in de outdoorbranche. Opgericht in 1974 door Albrecht von Dewitz en in 2009 overgedragen aan zijn dochter Antje von Dewitz, is VAUDE vandaag de dag nog steeds 100% in familiebezit. De naam VAUDE is afgeleid van de initialen van de familienaam (uitgesproken als [fau'de]). De inzet van het Zuid-Duitse bedrijf uit Tettnang voor milieubescherming, duurzaamheid en eerlijke productieomstandigheden is opmerkelijk en uniek in de branche.

VAUDE – The Spirit of Mountain Sports

VAUDE rugzak, jas & meer - eerlijke kleding & uitrusting voor jou

Als complete outdoor outfitter produceert VAUDE kleding voor dames, heren en kinderen, VAUDE fietsrugzakken, tenten, slaapzakken, fietstassen en accessoires. De producten bestrijken de toepassingsgebieden bergbeklimmen, trekking, wandelen, fietstochten, mountainbiken, racefietsen en het dagelijks leven in de stad.
Of je nu een gepassioneerde mountainbiker bent, een ambitieuze racefietser of een avontuurlijke fietsreiziger, elke fietssportliefhebber vindt bij VAUDE wat wils. Als totaalaanbieder van fietskleding en -uitrusting biedt VAUDE fietskleding voor dames en heren, zoals broeken, truien en VAUDE fietsjassen, maar ook fietsschoenen, fietsrugzakken en fietstassen. Trouwens werden de rugzakken en VAUDE fietstassen uit de "Made in Germany" collectie echt met de hand gemaakt in de eigen fabriek in Tettnang.

VAUDE heeft zich consequent ingezet voor klimaatbescherming: het Duitse familiebedrijf werd in 2015 uitgeroepen tot "Duitslands duurzaamste merk". Sinds 2022 wordt VAUDE kleding en uitrusting volledig klimaatneutraal geproduceerd. En dag na dag werkt de fabrikant consequent aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Zo is de helft van alle VAUDE-producten al gemaakt van gerecyclede of biobased materialen.

VAUDE fietskleding voor dames & heren

Op de racefiets of mountainbike, bij het toeren, cruisen of gravelrijden - VAUDE fietskleding is ontworpen voor het beste draagcomfort en optimale prestaties voor elk gebruiksgebied. De klimaatneutrale VAUDE fietskledingcollectie op een rijtje:

  • VAUDE fietsshirts
  • VAUDE fietsbroeken
  • VAUDE regenbroeken
  • VAUDE fietsjassen
  • VAUDE regenjassen
  • VAUDE fietsschoenen

VAUDE fietstassen: duurzaam, veelzijdig & betrouwbaar in elke situatie

Of het nu voor dagelijks gebruik is of voor fietstochten, een VAUDE fietstas is de perfecte oplossing als je opbergruimte nodig hebt en toch snel, praktisch en milieuvriendelijk onderweg wilt zijn. De waterdichte VAUDE fietstassen voor op de bagagedrager bieden veel ruimte, kunnen snel worden verwijderd en zijn ook zonder fiets gemakkelijk te dragen dankzij de geïntegreerde schouderriem. Voor trekking of bikepacking bieden de praktische VAUDE stuurtassen, frametassen, zadeltassen en VAUDE bagagedragertassen je extra transportmogelijkheden. En als je je bagage liever op je rug draagt, bieden de VAUDE fietsrugzakken je veel comfort en slimme functies. Natuurlijk dragen VAUDE fietstassen het Green Shape duurzaamheidslabel en zijn ze deels gemaakt van gerecycled materiaal en vrij van schadelijke fluorkoolstoffen (FPC). Maar VAUDE is daar nog niet tevreden mee: de nieuwste innovatie van de buitensporters uit Duitsland zijn de VAUDE fietstassen van de "ReCycle" serie. De achterpanelen van de fietstassen zijn gemaakt van 100% procycleen - een gerecycled plastic. Op deze manier levert VAUDE een verdere bijdrage aan het zelfopgelegde doel van wereldwijde klimaatneutraliteit in 2024.

VAUDE „ReCycle“ fietstassen

Green Shape - functionele VAUDE-fietskleding van duurzame materialen

Achter het eigen Green Shape Label, dat in 2010 werd ingevoerd, zit een uitgebreide catalogus van criteria waaraan de producten moeten voldoen voordat ze het milieulabel kunnen krijgen. Tijdens de productie let VAUDE op eerlijke arbeidsomstandigheden en naleving van ecologische normen in de hele toeleveringsketen. De beoordelingscriteria zijn streng en transparant. Ze worden voortdurend herzien en omvatten de hele levenscyclus van het product - van ontwerp en productie tot onderhoud, reparatie en recycling. VAUDE is er trots op dat 98% van de kledingcollectie en 83% van het hele assortiment in 2019 het Green Shape label kon krijgen.